29.03.2018 Vaspitanje

Da se zna: Mama treba da je autoritet detetu

Majke koje vide ćerku kao prijateljicu očekuju od nje da razmišlja kao da su ista generacija. A nisu. Problem kod ovakvog odnosa je to što nekada, ma koliko to apsurdno zvučalo, može da dođe do zamene uloga.
Guliver/Getty

Guliver/Getty

 Imajte na umu da ćerkama ponekad trebaju oba roditelja, a ne partnerka u zločinu. Uvek imajte na umu da ste vi majka vašem detetu i poštujte svoju ulogu, kao i da postoji generacijski jaz.
Sukob ličnosti
Ćerka je tvrdoglava, uvek ima svoje mišljenje i kontrira. Delite iste gene, ali tu se sva sličnost završava. Iako se čini kao loš odnos, psiholozi kažu da je upravo ovakav odnos dobar.
Međutim, ukoliko osećate da vas ćerka ignoriše, to već nije dobro. Kako to možete da popravite? Prestanite da potcenjujete vlastitu moć, a da precenjujete moć ćerke i obrnuto.

 
Umrežene duše
Ni o čemu ne odlučujete bez odobravanja ćerke.
Kada stvari funkcionišu, to je savršenstvo – postoji osoba na koju uvek možete da računate. Ipak, ovakav odnos zna da bude loš. Uz pritisak da se bude jednak teško je stvoriti granice.
Kada se mišljenja razlikuju, stres zbog pokušaja da se dobije pozitivno mišljenje drugih može da bude opterećujući. Uvek imajte na umu da uspesi i dostignuća vaše ćerke nisu vaši. Ovakve probleme možete da izbegnete ako odredite granice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije