09.06.2015 Vaspitanje

Kako ostati smirena kada klinci luduju?

Kada vas klinci izluđuju, a vama je teško da ostanete pribrani, pokušajte sa ovih nekoliko trikova koje će sačuvati vaše živce.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Odmaknite se
Ovo je verovatno najučinkovitija taktika. Kada budete na ivici živčanog sloma, jednostavno se odmaknite u drugu prostoriju i ostanite sami nekoliko minuta. Ishitrena reakcija neće umiriti vaše dete. Takođe, na taj način mu nećete staviti do znanja da vas je uspeo isprovocirati, pa bi ponavljanje određene radnje moglo postati potpuno nezanimljivo.

Duboko disanje
Duboko disanje povećava dotok krvi do mozga i smiruje vas. Stoga je idealno za trenutke kada vas ukućani izluđuju.

Zamolite nekoga u porodici da vam pomogne
Treba vam malo vremena koje bi posvetili samo sebi? Ako primećujete da je obaveza previše i da je verovatnost da dočekate sat vremena za sebe vrlo mala, ne stidite se tražiti pomoć. Neko od prijatelja ili porodice neka pričuva dete na sat-dva, a vama će to doći kao pravi mali godišnji odmor.

Vreme za čaj
Ne verujete da vas čajevi zaista mogu umiriti? Imajte na umu da je važan deo ritual ispijanje čaja, a ne samo čaj. Topli napitak, vaša omiljena šoljica, ćebence i omiljen kutak u vašem domu kada deca utonu u san, kombinacija su koja će vas zasigurno umiriti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije