17.07.2014 Vaspitanje

Kako zabaviti bolesno dete?

Vaše dete je bolesno i posebno osetljivo u ovom periodu. Iako pokušavate na sve moguće načine da ga oraspoložite ne ide vam od ruke. Pronašli smo za vas nekoliko saveta kako da zabavite svoje dete dok je bolesno i da mu skratite te mukotrpne dane.

bolesno

Deca kada su bolesna žele da imaju poseban tretman gde ćete vi svu svoju pažnju posvetiti njima. Čitajte mu knjige koje ono samo odabere. Ako je dete starije ono će samo moći da izabere knjigu koju želi da mu čitate, a mlađima možete da pričate bajke.

Oduševite svoje dete gledanjem albuma sa slikama. Pokažite mu kakvi su mama i tata bili pre nego su se venčali, kakvo je dete bilo dok je bilo malo. Pronađite vaše zajedničke slike s odmora. Uključite i dete i zabavite ga. Pomešajte slike i zajedno složite nazad u album.

Nabavite hrpu bojanki, kolaž papira, crtajte sa svojim detetom i vreme će vam za tren oka proći, a vaše dete će bar malo zaboraviti na bolest. Možete da kupite i puzle, pa da ih zajedno slažete.

Potrudite se da pronađete najnovije igrice koje vaše dete nije još igralo i pustite ga u ovom periodu da uživa koliko god želi u stvarima u kojima inače ima ograničenje. Pustite ga neka se zabavlja nečim što će ga učiniti srećnim.

Pustite dete da gleda filmove koliko god želi bez obzira što mu to inače branite. Možete čak i vi da se uključite u gledanje filmova i da komentarišete zajedno. Dete će to znati da ceni.

Kada je vaše dete bolesno zahteva više pažnje nego inače. Posvetite svoje slobodno vreme vašem detetu, a na obaveze zaboravite bar tih nekoliko dana koliko je ono bolesno. Ljubite se s njim i mazite. Iskoristite priliku da što više vremena provedete zajedno.

Izvor: ljepota.ba, Đ.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije