17.07.2014 Vaspitanje

Savet jedne majke: Kako da dečaci postanu muškarci

Mame sinova imaju težak zadatak da ih nauče kako da postanu pravi muškarci. Pročitajte devet saveta jedne mame dečaka, o tome kako da neguju pozitivne osobine.

o-MOMS-AND-KIDS-facebook

Muškarci treba da mirišu, a ne da guše
Ovde pričam o dezodoransima i parfemima. Molim vas, koristite ih, zato što mnogo lepše mirišu od znoja. Ali ih nemojte stavljati u slojevima. Nemojte se kupati u parfemima. Nemojte da se mirišete toliko da vas ljudi nanjuše pre nego što uđete u prostoriju i deset minuta nakon što iz nje izađete. Lep miris je super, ali ne dozvolite da ljudima zasuze oči kada ih osete. Prvo dolazi osnovna higijena (sapun, pasta za zube, dezodorans). Parfem je samo mali dodatak čistom mirisu, a ne sredstvo za prikrivanje loših mirisa.

Cveće je… okej
Lepo je odneti svojoj lepšoj polovini buket cveća. Nikada mi se nije desilo da dobijem buket i da ga bacim na pod ili ga ostavim da uvene. Ali, cveće pokazuje da se muškarac nije dovoljno potrudio. To je nešto što možete da kupite u svakoj cvećari. Muškarac koji želi da ostavi utisak, mora da se potrudi da kupi nešto što se poklapa sa interesovanjem onom kome je poklon namenjen.

Nauči da kuvaš
Špagete i pica zauzimaju važno mesto u ishrani porodice, posebno ako se nema vremena da se skuva ništa drugo zdravije i bolje od toga. Treba da proširiš repertoar. Ne moraju to da budu bifteci i tartar od lososa. Punjena paprika ili grašak sa pečenim mesom su dovoljni. Ili, na primer, pečeno pile sa krompirom i kolači.

Ako je nečeg previše, reši problem
Ako se odvod zaguši, treba ga otpušiti. Isto važi i za prljave sudove, prljav veš ili pretrpanu kantu za đubre. I ti i žena ste deo problema – zajedno ste uprljali stvari i stvorili nered.

Hormoni
Ponekad su žene loše raspoložene, a da za to ne postoje posebni razlozi. Kada se to desi, treba da imaš puno razumevanja. Ako si i ti nervozan, treba prosto da se skloniš i pustiš ženu da bude sama. Hormoni stvarno izazivaju promene raspoloženja u određeno doba meseca, ali nisu razlog za sve promene raspoloženja kod žena. Žene često imaju razlog da budu besne čak i kada se hormoni ne menjaju.

Menstruacija je fuj

Ne postoji ni jedna žena koja se raduje mesečnom ciklusu, osim glumica u reklamama za uloške i žena koje su srećne jer nisu neplanirano zarudnele. Žene se za vreme menstruacije osećaju loše i muškarci su tu da ih neguju i paze.

Daljinski je napravljen da se deli
Svi mi imamo emisije koje volimo da gledamo. I OK je da muškarac gleda ono što želi, ali dok spava, daljinski može da pripada ženi. Ili dok šeta po stanu, samo letimično gledajući u televizor. To je fer igra.

Baci iscepane stvari
Iscepane bokserice i majice nisu dobre ni za spavanje. Jednostavno ih treba preboleti i baciti.

Bez čarapa za vreme seksa
To majke ne govore svojim sinovima zbog toga što ni ne žele da zamišljaju svoje dečake kako rade „one stvari“, čak i kada postanu odrasli muškarci. Ali je ovo važno. Muškarci izgledaju smešno kada su potpuno goli, osim čarapa. Nije važno koliko im je hladno na nogama. Za vreme seksa, čarape se skidaju.

Ovo verovatno nisu najmudriji, ali su savakako praktični saveti za sve dečake, koje mogu da dobiju samo od majki. Ako majke u svet pošalju manje sinova u pocepanim boksericama i oblaku parfema, čovečanstvo će biti lepše mesto za život.

Izvor: bebac.com, M. G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije