30.07.2014 Vaspitanje

Šta ako pronađete seksi sadržaj u dečijem mobilnom?

Svaki sedmi roditelj pronašao je u istoriji pretrage na mobilnom telefonu svog deteta reči „seks“, „ljubljenje“ i „gole fotografije“. Mališani se uglavnom pravdaju radoznalošću.

mobilni i deca

Gotovo polovina roditelja redovno pregleda smartfon svog deteta i to najčešće istoriju pretraživanja, potvrdili su rezultati istraživanja britanske kompanije “BullGuard” sprovedenog na 2.000 ljudi koji imaju decu uzrasta od sedam do 14 godina.

Svaki sedmi je tom prilikom našao eksplicitni sadržaj, a najviše su ih zabrinule reči „seks“, „ljubljenje“ i „gole fotografije“, piše “Daily Mail”.

Njihove sumnje idu još i dalje, pa svaki deseti veruje da njihova deca pretražuju i filmove za odrasle. Petina roditelja razgovarala je o tome s decom koja su se nakon toga najčešće osećala ili osramoćeno ili povređeno.

Trećina roditelja otišla je korak dalje, pa je zbog pretraživanja svoju decu ukorila, a 70 odsto najmlađih opravdalo je svoje ponašanje čistom znatiželjom.

Roditelji žele da ih deca o seksu pitaju sama, umesto da odgovore traže na internetu. Tek bi svakom desetom to bilo neugodno, potvrdilo je istraživanje.

Najčešće „njuškaju“ po detetovim uređajima jednom nedeljno, a trećina njih tvrdi da nikada nisu zavirili u mobilni svojih mališana.

“Važno je da roditelji kontrolišu šta deca pretražuju, jer jedino ih tako mogu zaštititi. Mališani do neprimerenih sadržaja mogu doći slučajno, ali na odraslima je da to imaju pod kontrolom”, istakao je Kam Li, direktor kompanije “BullGuard”.

Izvor: mondo.rs, Đ.S.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije