19.05.2010 Preporučujemo

Baltički ćilibar – lek kroz vekove

Vekovima su ljudi koristili plodove prirode za isceljenje. Jedno od takvih prirodnih sredstava koje je položilo test vremena, a i danas postoji – prirodni baltički ćilibar.

Prirodni baltički ćilibar ima jedinstvena svojstva za razliku od bilo kog drugog ćilibara na svetu.
Čuveni Hipokrat (460-377 pne.), otac medicine, u svojim delima opisivao je lekovita svojstva i metode primene baltičkog ćilibara koje su kasnije koristili naučnici do srednjeg veka. Najpoznatiji lekar u srednjem veku, poznat po latinskom imenu Avicena, bio je uveren u neobičnu delotvornost baltičkog ćilibara. On je napisao da ogrlica od ćilibara može eliminisati otekline na vratu nastale zbog proširenje štitne žlezde. U Litvaniji i carskoj Rusiji dadilje su morale da nose ćilibarske ogrlice kako bi zaštitile sebe i bebu od bolesti, a u Nemačkoj su ih bebe nosile radi smanjenja bola kod izrastanja prvih zubića, njihovog jačanja i povećanja imuniteta.

Ali šta to poseduje baltički ćilibar, što mu daje lekovita svojstva dugi niz vekova?
U ćilibaru postoji jedan sastojak – sukcinatna kiselina. To je moćan antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala. Ona oporavlja nervni sistem, jača imuni sistem, pomaže lučenju energije u telu i mozgu, jača svest, koncentraciju i reflekse i smanjuje stres. Baltički ćilibar sadrži 3-8% sukcinatne kiseline. Najviši sadržaj sukcinatne kiseline je u spoljnom sloju ćilibara, u njegovoj kori. Nedavna naučna istraživanja su pokazala da sukcinatna kiselina ima vrlo pozitivan uticaj na ljudski organizam. Ona jača organizam, povećava imunitet i energiju vezane za ljudske procese i ravnotežu kiselina.
Sukcinatna kiseline je analizirana od pionira moderne bakteriologije i dobitnika Nobelove nagrade Roberta Kocha (1886) koji je potvrdio njen pozitivan uticaj na ljudski organizam.

Ne mali broj osoba zna blagotvorna svojstva ćilibara i najčešće nose ćilibarske ogrlice jer smanjuju nervozu i stres kod osoba koje ih nose, pomaže u regulisanju rada štitne (tiroidne) žlezde, otklanja nesanicu, poboljšava cirkulaciju, smanjuje krvni pritisak, umanjuje bolove u grudima itd. Osobe koje nose ćilibarske ogrlicu su manje nervozne i razdražljive.

Ćilibarske ogrlice su naročito delotvorne kod bebe, u periodu nicanja prvih zubića. Ćilibarske ogrlice drastično umanjuju prateće neprijatne pojave kao što su uznemirenost, temperaturu, otečenost desni, balavljenje…Bebe su mnogo spokojnije, mirnije i bolje spavaju. Ovu činjenicu potvrdjuju i brojna iskustva roditelja.

U sadašnje vreme, desetine delotvornih lekova koji sadrže sukcinatnu kiselinu su proizvedeni i patentirani, naročito u SAD i Rusiji. Pojedine vrednosti farmaceutski sprečavaju starenje ljudskih ćelija, koje koriste sukcinatnu kiselinu kao inhibitor (agens koji usporava ili potpuno zaustavlja) i antioksidans. Dakle, sukcinatna kiselina se može naučno opisati kao moderan eliksir mladosti.
Nema sumnje, ćilibar je vekovnom primenom i naučno dokazao svoje pozitivne dejstvo
na ljudski organizam.
Za više informacija posetite web sajt www.baltikjunior.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije