4 saveta kako se zbližiti s bebom pre rođenja

Nemojte čekati da beba stigne kako biste izgradili blizak odnos. Već sada, dok vas je samo dvoje, omogućite bebi da oseti svu vašu ljubav.

Foto: Gulliver/Thinkstock

1. Razgovarajte s bebom
Bebin sluh se ravija tokom sedamnaeste nedelje trudnoće, što znači da može čuti vaš glas i pre rođenja. Dok uređujete sobu ili pripremate neophodne stvarčice razgovarajte s bebom. Kako trudnoća bude napredovala, tako će i beba reagovati pokretima u stomaku.

2. Zaboravite na stres
Povežite se s trudnicama na koje se možete osloniti i od kojih možete očekivati ohrabrenje i podršku. Razgovor s osobama koje razumeju vaša razmišljanja, iskustva i strahove oslobodiće vas stresa i napetosti. Što više budete opušteni, to bolje za vašu bebu. Kada je trudnica mirna i srećna, u potpunosti je usredsređena na maleno biće koje raste u njoj.

3. Isprobajte meditaciju
Meditiranje i lagano vežbanje učiniće vas mirnijom, ali i inspirisati da uživate u trenutku. Svaku promenu i svaki pokret bebe cenićete još više.

4. Vodite trudnički dnevnik
Najlepši način za čuvanje od zaborava svih čarobnih trenutaka koji su obeležili devet meseci trudnoće jeste vođenje trudničkog dnevnika. Možete i da snimate sve dragocene momente. Zapišite sve što vam se čini važnim: prve pokrete u stomaku, kako ste se osećali u pojedinim momentima… Sačuvajte sitnice koje ste skupili tokom trudnoće, poput testa trudnoće ili snimka sa ultrazvuka. Jednog dana sve to će biti prekrasna uspomena, kako za vas tako i za vaše dete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije