23.09.2014 Trudnoća

Da li ste pripremili „gnezdo“ za dolazak bebe?

Mnoge trudnice pre dolaska bebe dobijaju poriv da treba da pripreme „gnezdo“, kažu stručnjaci. Čiste stan i sve pripremaju za dolazak prinove u porodici. To je pametan način da sebi olakšate prve nedelje s bebom, samo pripazite da se fokusirate na prave stvari.

bebe rođenje

1. Pripremite hranu unapred

Ako volite da kuvate, dobra ideja je da reorganizujete zamrzivač i frižider i unapred pripremite hranu koja se lako može zamrznuti i odmrznuti. Supice, variva, miks za zdravi smoothie, sve će vam to pomoći da ne ostanete gladni u danima kada morate da se posvetite bebi, a ne kuvanju.

2. Zaštitite kuću ili stan

Naravno, mala beba se još neće kretati po kući, ali slobodno već počnite da razmišljate o tome kako ćete zaštititi utičnice, kablove i oštre ivice.

3. Pripremite decu i ljubimce (ako ih imate)

Naravno da ste fokusirani na dolazak nove bebe, ali važno je razmišljati i na osećaje dece koju već imate, ali i na reakcije koje bi vaš ljubimac mogao imati kad beba stigne.

4. Pripremite se za dojenje

Dojenje je nešto sasvim prirodno, ali to ne znači da uvek prolazi bezbolno i bez problema. U ovom slučaju poslušajte sve savete koje okolina želi da vam da, pa se unapred pripremite kako god možete.

5. Pobrinite se za sebe

Svaka žena bolje se oseća kad izgleda lepo i doterano, a to vredi i za trudnice i nove mame. Kad beba stigne nećete imati vremena za sebe pa pred kraj trudnoće obavezno idite na pedikur (bez hemikalija, molimo!), nabavite dobru hidratantnu kremu i skratite kosu na zgodnu frizuru koja vam lepo pristaje.

Izvor: index.hr, M.G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije