20.09.2016 Ishrana trudnica

7 razloga zašto je prva trudnoća najbolja

Drugo stanje je jako subjektivna stvar i razlikuje se od osobe do osobe. neke žene imaju sreće: šetaju se sa slatkim, okruglim stomakom i imaju taj neki neopisivi sjaj. Plus, tvrde da se nikada nisu osećale lepše.

Freedigitalphotos.net

Freedigitalphotos.net

Iako neko nije ovakve sreće, sve majke (koje imaju više dece) saglasne su u jednoj tvrdnji – najbolja trudnoća je prva trudnoća.

Evo liste razloga zbog kojih treba da uživate u čarima prve trudnoće…

1. Nemate drugu decu kojom treba da se bavite.
Kada očekujete svoju prvu bebu, ne postoji ni jedna druga briga koju treba da brinete. Nemate mališane koji traže palačinke u šest ujutru ili se bude tokom noći. Takođe, niko ne kuca na vrata od kupatila dok ste iznad wc šolje i ne zapitkuje vas šta radite i da li može da vidi.

2. Možete da se odmarate koliko god želite.
Trudna žena je umorna žena. A trudna žena koja može da odspava popodne je srećna žena. Zato iskoristite ovaj mali luksuz, jer kada jednom postanete mama, nećete spavati toliko. Ili uopšte.

3. Moći ćete da nosite ne-trudničku odeću duže.
Kada zatrudnite po prvi put, nećete moći da dočekata da stomačić počne da se vidi. Ali, iščekivanje će se uvek odužiti. Međutim, to je dobra stvar, zato što ćete manji deo trudnoće provesti u odeći za trudnice (ovo ćete shvatiti tek kada rodite drugo ili treće dete).

4. Sve te stvari koje ćete osetiti po prvi put
Prevrćite očima koliko god želite, ali neki trenuci u trudnoći su zaiste magični. Kada čujete otkucaj srca vaše bebe ili kada se ritne po prvi put. Snimak sa prvog ultrazvuka. A nećete biti jedina osoba koja se tako oseća, jer.

5. I svi drugi će biti uzbuđeni.
Svi vaši priajtelji porodica biće potpuno oduševljeni. Sve će vas pitati kako ste, pipkati stomak i slično. Već kod sledeće trudnoće, entuzijazam i vaš, ali i vaše okoline će se smanjiti.

6. Dobićete brdo novih stvari.
Od prevelike sreće kupovaćete i ono što je neophodno i ono što nije. Tako da ćete završiti sa brdom suvišnih stvari. Dobra vest je da ćete ih možda iskoristiti kada rodite drugu bebicu.

7. Svi će vam ugađati.
Svako će vam ponuditi pomoć, da li u prevozu ili u redu u pošti, ili kući. Pomoć očekujte i od poznatih i od nepoznatih ljudi. Bićete u centru pažnje, iskoristite taj momenat. Jer kada sledeći put budete u drugom stanju, a za ruku budete vodili svog mališana, verovatnoća da će vam iko ponuditi pomoć je minimalna.

A ukoliko ste sve ovo prošli, i spremate se za drugu trudnću, kada je pravo vreme za nju pročitajte OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije