23.06.2015 Ishrana trudnica

Isprobajte dijetu sirovom hranom

Gubitak težine ne mora da bude težak. Ne morate sebi da uskraćujete hranu i osećate se depresivno. Vi zaslužujete da znate kako da lako izgubite težinu, bez osećaja gladi.

Foto: Albumarium

Foto: Albumarium

Ishrana sirovom hranom seže sve do kasnih 1800-ih, kada je doktor Maksimilian Bircher-Bener, otkrio da može da izleči svoj osip sirovim jabukama. To je ono što je aktiviralo naučnike da testiraju sirovu hranu i njen uticaj na ukupno zdravlje i sirova ishrana je nastavila da se razvija.

Sirova hrana nije skuvana, obrađena, genetski modifikovana, u mikrotalasnoj ili izložena pesticidima. Ona uključuje samo sveže voće, povrće, orahe, semenke i lekovito bilje u svom prirodnom stanju. Kuvanje eliminiše većinu vitamina u vašoj hrani i skoro sve hranljive materije koje su odlične za vaš imuno sistem.

Konzumiranjem sirove hrane zaista možete izgubiti težinu. Ova dijeta je bogata enzimima i enzimi su odgovorni za sve u vašem telu od govora do proizvodnje hormona. Enzimi nam pomažu da svarimo hranu koju jedemo, a kada smo dobili dobre hranljive materije iz hrane koju jedemo nećemo se prejesti. Sirova ishrana je alkalna ishrana i pomoći će vam da uklonite toksine iz tela. Najbolja stvar o ovoj dijeti je da većina sirove hrane nema puno kalorija. Sirova hrana je takođe bogata vlaknima koja će očistiti creva.

Šta možete jesti?
Da bi izgubili kilograme jedite sirovo voće i povrće, orahe i semena. Možete pripremiti jednostavne salate i neverovatne obroke. Morate konzumirati zelje jer je alkalno i bogato hranljivim sastojcima. Pomešajte ga u blenderu sa malo voća ako ne možete da podnesete da jedete sirovo zelje. Investirajte nešto novca u dobar blender.

Đus je odličan način da počnete svoj program mršavljenja. Postoji mnogo jednostavnih recepata. Miksujte svoje omiljeno povrće i voće za pripremu svog omiljenog soka.

Glad ne bi trebalo da bude problem dok ste na režimu sirove ishrane. Jedite povrće i žitarice – ovoj hrani je potrebno više vremena da se svari i ona će vas držati sitim duže vreme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije