
Smeju li deca da jedu brzu hranu?
Pored ogromnog izbora zdrave i ukusne hrane, većina ljudi ipak do energije dolazi unošenjem nezdrave hrane. Smeju li deca da jedu brzu hranu i u kojoj meri? Pročitajte tekst i saznajte više o tome.
pročitaj jošOva namirnica ima antibakterijska i antigljivična svojstva. Pomaže kod bolesti disajnih puteva, posebno kod kašlja i astme. Iznimno je vredan izvor vitamina i minerala i veran prijatelj svakoj trpezi.
– 3 veća svežnja lišća rotkvice
– 1 veliki seckani luk
– kašika maslaca
– 4 veća krompira
– 1 ½ šoljica nemasnog jogurta
– biber i so
Priprema:
Dinstajte luk na maslacu oko pet minuta, dodajte narezano oprano lišće rotkvice i tako prodinstajte još dve minute dok ne omekša. Dodajte krompire i prelijte vodom tako da ih prekrije. Kada se krompir skuva, izmiksajte sve u blenderu, dodajte jogurt, pustite da provri, ugasite vatru i začinite i ukrasite peršunom.
Izvor: Alternativa za vas
Foto: Thinkstock
Prva stvar u koju poželite kad ustanete jesta ta topla, mirisna šolja radosti u koju stavite par kocki šećera. Dodajte to i u kašicu, šolju čaja na...
pročitaj jošVeganska ishrana u trudnoći je bezbedna ako unesete sve važne hranljive materije.
pročitaj jošOd slatkog do slanog i od povrća do voća - ove namirnice su ukusne, zdrave i lako se pripremaju. Obiluju vitaminima i mineralima i veoma su pogodne...
pročitaj još