04.12.2014 Trudnoća

Kako pobediti strah od pobačaja

Strah od pobačaja najizraženiji je u prvoj trudnoći kada se trudnice vrlo često informišu putem neproverenih kanala o trudnoći, pa svaku informaciju shvataju ozbiljno.

strah od pobačaja

Takođe, žene koje su već jednom pobacile ne mogu da ne pomisle da bi se tako nešto moglo ponoviti. Činjenica je da zaista niko ko to nije doživeo ne može shvatiti bol i težinu proživljavanja takvog događaja.

Ako postoji određena opasnost za vaše zdravlje i trudnoću na koju vas je doktor upozorio, važno je pridržavati se uputstava. Ako se vaše mišljenje razilazi s mišljenjem vašeg ginekologa, potražite drugo mišljenje. Tako ćete biti mirniji i znati da sve radite kako doktori misle da je najsigurnije za vas i bebu.

Ako doktori smatraju da je trudnoća potpuno uredna, a strah je svejedno prisutan, morate se okružiti pozitivnim mislima. Razgovarajte sa ženama koje su nedavno rodile, izbegavajte čitanje raznih foruma dok ste zabrinuti jer će vam biti dovoljan samo jedan negativan primer da se osećate još gore.

Kada vas preplavi zabrinutost okružite se pozitivom. Izađite na svež vazduh, šetajte s partnerom, pogledajte neku dobru komediju i čitajte knjige koje će vam popraviti raspoloženje.

Strah će uvek negde biti prisutan, bitno je da znate kako da se nosite sa njime. Negativne misli utiču i na vaše dete. Potrudite se da budete opušteni, živite zdravo, hranite se zdravo, provodite dovoljno vremena na svežem vazduhu i stresne situacije ignorišite. Vaše zdravlje i zdravlje vašeg deteta je najvažnije, a ovako ćete upravo taj deo kontrolisati.

Izvor: index.hr
M.G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije