15.09.2014 Trudnoća

Kako pripremiti telo za bebu

Želite da imate bebu? Ako je odgovor potvrdan, pronašli smo za vas nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju pre nego što zatrudnite.

kako se pripremiti za bebu

Testirajte se na polno prenosive bolesti.
One kasnije mogu da se iskomplikuju i dovedu do steriliteta, te je bolje sprečiti nego lečiti.

Polno prenosive bolesti nemaju određene simptome, te se morate redovno kontrolisati. Najmanje jednom godišnje, naročito ako često menjate polne partnere.

Pokušajte da se oslobodite stresa.
Možda zvuči nemoguće, ali pokušajte. Stres, naime, utiče na hormone te može i te kako uticati da mogućnost začeća. Istražvanja kažu da redovna fizička aktivnost pomaže u otklanjanju stresa.

Pazite na svoju telesnu težinu. Nije dobro da budete predebeli, ali ni premršavi. Vaš indeks telesne mase ne bi trebalo da bude manji od 18,5, niti veći od 25. Uskladite ishranu – jedite namirnice koje ne sadrže proste ugljene hidrate, a to su beli hleb, gazirana pića i krompir. Jedite integralnu rižu, testeninu i crni hleb, odnosno složene ugljene hidrate.

Ukoliko pušite, i sami znate da bi bilo dobro da se odreknete te navike. Vodite računa i o količini alkohola koji unosite u organizam, jer  ni on nije dobar kada „pripremate“ telo za bebu.

Autor: Life Content, M.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije