07.08.2015 Korisni saveti

Kutak za mame i trudnice: Nedozvoljeni tretmani u trudnoći

Usled uticaja hormona, koža, kosa i nokti u trudnoći postaju zdraviji i lepši. Međutim, kod jednog broja trudnica koža može da postane veoma masna i osetljiva, zbog čega je pomoć dermatologa neophodna.

U ovom veoma osetljivom periodu života ne morate se odreći odlazaka u frizerske i kozmetičke salone, ali treba da izbegavate tretmane koji mogu da naškode vama ili zdravlju vaše bebe.

U svakom slučaju, nemojte preterivati sa kozmetičkim tretmanima i ulepšavanjem tokom trudnoće jer ne zaboravite, vi već blistate!

Saznajte koji tretmani nisu preporučljivi u trudnoći:

Depilacija
Depilacije neće izazvati nikakve posledice po trudnoću, ali ženama kojima je koža postala osetljivija u trudnoći depilacija može biti nešto bolnija nego ranije. Doktori savetuju da se pri depilaciji izbegavaju hemijski preparati. Takođe, budite oprezni sa kremama za izbeljivanje dlačica, najbolje bi bilo da ih potpuno izbacite iz upotrebe tokom trudnoće i dojenja.

Manikir
U trudnoći ženama nokti ojačaju i brže rastu, pa je osnovna nega sasvim dovoljna da oni izgledaju lepo. Izbegavajte bilo kakve vidove nadogradnje noktiju jer, čak i sam miris hemikalije koja se koristi tom prilikom, može da vam izazove mučninu.

Pedikir
Pedikir je idealan tretman za buduće mame koje od stomaka ne mogu ni da vide svoje noge. Nega stopala će vam na taj način, svakako, biti olakšana.

Nega kose
Trudnicama se ne savetuje da farbaju kosu u prvih 12 nedelja trudnoće jer je to najvažniji period razvoja bebe, a hemijska sredstva iz farbe mogu da imaju štetna dejstva. Možda je najbolje da prestanete sa tim tretmanom tokom trudnoće i dojenja ili se potrudite da maksimalno produžite period između farbanja.

Masaža
Masaža će opustiti vaše telo i osloboditi vas napetosti, a ne može vam naškoditi. Danas postoji masaža za trudnice koja predstavlja poseban tretman prilagođen individualnim potrebama svake žene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije