17.05.2015 Korisni saveti

Masaža u trudnoći, zašto da ne!

Bilo da je u pitanju refleksologija (masaža stopala) u poodmakloj trudnoći, ili pak masaža tela u bilo kom trenutku – verujte mi, osetićete njene dobrobiti.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Jedino se savetuje oprez u prvom trimestru – naglasite onom ko vas masira da ste trudni, zbog položaja, pritiska na određene tačke i odabira aromatičnih ulja koje će maser koristiti. Takođe, ne bi trebalo ležati na leđima u poslednjem trimestru. Ako se toga pridržavate i ako vaš fizioterapeut zna svoj posao – sve će biti OK.

Razgovarali smo sa jednom majkom koja nam je otkrila svoje iskustvo po pitanju ovog relaksirajućeg metoda: „Ja sam zavisna od masaža, obožavala sam ih i u trudnoći. Pre nekoliko meseci bila sam sa zaovom u spa centru, a ona je tada bila u prvom trimestru. Na ulazu su joj održali predavanje u vezi s tim šta od sadržaja u centru sme da koristi. Nije joj bilo pravo što ne može u saunu, ali masaža joj je prijala, ma koliko bila blaža nego ranije, objašnjava Anka iz Kruševca.

Ukoliko dobro znate engleski jezik, na Jutjub kanalu ukucajte pregnancy ili prenatal massage i tada ćete videt kako masaža treba da izgleda i na šta se fizioterapeuti koncentrišu kad masiraju, noge, donji deo leđa i ostale delove tela koji
trpe najveći pritisak tokom trudnoće. Evo jednog jednostavnog primera, ali ima i onih koji su zaista specijalizovani i idu u detalje muskulature i pojedinačne tačke pritiska.

Autor: Mama&Beba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije