25.01.2018 Korisni saveti

Saznajte koji su kućni ljubimci najbolji za porodice s malom decom

Ako su vam deca još uvek mala, a vi uprkos tome želite da nabavite nekog kućnog ljubimca – otkrivamo vam koje su to najbolje opcije…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Odrastanje sa životinjama od najranijeg detinjstva ima zaista pozitivan uticaj na zdravlje i ponašanje dece i pokušajte da ih ne uskraćujete za kućnog ljubimca ma koliko to vama bila dodatna obaveza. Ukoliko su vam deca baš mala, nabavite im neke od sledećih životinja.

Morsko prase. Malčice je veće od hrčka, preslatko malo stvorenje koje živi između 3-5 godina, nisu toliko osteljivi poput hrčaka i ne iziskuju puno brige. Deca će ih obožavati.

Ribice. One su uvek dobar prvi kućni ljubimac posebno ako nemate previše vremena, a deca će se uz njih na neki način opet navikavati na obaveze i životinje. Deca obožavaju gledati ribice kako plivaju i vole im kupovati nove igračke za akvarijum.

Hrčak. Iako su preslatka mala bića, hrčci su veoma osetljive životinje i zato zahtevaju posebnu brigu. Ne smeju biti na hladnoći, ne sme im biti ni previše vruće, ali ako želite baš hrčka onda kupite nešto veću vrstu pošto su otporniji.

Mačke. Mačke su sjajni kućni ljubimci jer zaista ne zahtevaju pretranu brigu. One su samostalne životinje i uglavnom ne vole da im se previše mešate u život. Mace treba samo da mazite, pazite, hranite, obezbedite im mesto za pesak i to je to. Ako su vam deca mala, obavezno redovno nosite mačku kod veterinara da joj seče kandže.

Psi. Pas je sigurno najbolji ljubimac, ali nije preporučljivo da nabavljate psa dok je još beba mala ukoliko ga niste ranije imali. Biće vam veoma teško da dresirate psa i vodite računa o bebi. Kada dete malo poraste počnite razmišljati o tome, a svaki pas ukoliko je dobro dresiran i vaspitan je dobar za kućnog ljubimca bez obzira na pasminu. I još jednom napominjemo, psa nemojte kupovati radi dece već radi sebe.

Ptice. Osim što mogu biti glasne, veoma su zahvalni kućni ljubimci i sjajan izbor ukoliko imate malu decu. Redovno im čistite kavez pošto može da bude izvor neugodnog mirisa i obavezno ih pokrivajte noću da ne bi pravile buku, ovo se posebno odnosi na papige.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije