23.11.2013 Trudnoća

Med u ishrani trudnica

Trudnice bi trebalo da koriste med u ishrani od samog početka trudnoće jer on smanjuje mučnine, povraćanje, vraća raspoloženje, otklanja umor, sprečava malokrvnost i ima broje druge prednosti.

med

Med je vrlo važan sastojak u ishrani trudnica, dojilja i dece svih uzrasta.

Visoko vredni šećeri u medu, sa organskim kiselinama, biljnim hormonima, eteričnim uljima, enzimima, vitaminima i mineralima, popravljaju apetit kod dece i stimulišu varenje.

Prisustvo gvožđa, bakra i kobalta u medu, kojih nema dovoljno u majčinom mleku, kao i folne kiseline, popravlja sastav krvi i koriguje malokrvnost, objašnjava predsednica apiterapeutskog društva dr Verica Milojković za portal yumama.com.

Potreba za gvožđem u trudnoći je dvostruko veća, pa se savetuje trudnicama da med uzimaju tri puta dnevno, pola sata pre jela. Sadržaj minerala u medu varira zavisno od vrsta, što je tamniji med, više je minerala i obrnuto.

Izvor:yumama.com




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije