01.02.2014 Trudnoća

Nedeljni razvoj trudnoće: 26. nedelja

Čini se da treba još dugo da čekate dok ne uzmete bebu u svoje naručje, međutim do porođaja je ostalo još tri meseca.

gorusica

Vaš život

U ovoj nedelji možda ćete imati problema sa varenjem i gorušicom. Uzrok ovome je trudnički hormon progesteron koji usporava pražnjenje želuca kako bi se omogućilo bebi bolje apsorbovanje hranljivih materija.

Vaša velika materica dodatno će pritiskati creva i želudac uzrokujući loše varenje i gorušicu.

Spavanje će veroavtno nastaviti da vam bude osnovni problem, zato probajte da spavate sa uzdignutom glavom i ramenima, jer će ovaj položaj sprečiti probleme sa gorušicom. Takođe, jastuci iza leđa, ispod stomaka i između nogu, ako ležite na boku, će pomoći da se bolje odmorite.

U ovom periodu treba da obavite mesečni pregled kod ginekologa. Vaš lekar će uraditi određene testove da bi proverio da li se stvaraju određene komplikacije koje su karakteristične za trudnoću kao što su trudnički dijabetes ili visok krvni pritisak.

Od ovog perioda posete lekaru možda će biti učestalije.

Vaša beba

U ovom periodu beba može da reaguje na svetlo ili na mrak. Kao što vi vidite svetlo kroz šake kada ih stavite na oči, tako i beba oseti svetlo u stomaku.

Stavite lampu pored stomaka i upalite je. Beba će možda početi ubrzano da se pomera kao rekacija na svetlo. Dok proveravate bebine osećaje na svetlo, možda biste mogli proveriti i bebin muzički ukus. Poznato je da se kod beba puls povećava kada čuju muziku.

Pratite razvoj trudnoće po nedeljama OVDE.

Izvor: www.klinikaperinatal.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije