26.12.2014 Trudnoća

Nega kože u trudnoći

Tokom najlepših devet meseci u životu svake žene događaju se velike promene, a da biste očuvali lepotu svoje kože, negu tela morate prilagoditi specifičnim uslovima.

nega koze u trudnoci

Lekovita i vrlo delotvorna esencijalna ulja u periodu trudnoće nisu preporučljiva, pogotovo u prva tri meseca. Iako je kućna radinost najzgodnija, odlazak u salon lepote pozitivno će uticati na psihu trudnice.

Buduća mama osećaće se lepo i zadovoljno i to ne samo zbog tretmana, već zbog činjenice da će joj se druge žene diviti što vodi računa o sebi i tokom tih devet meseci. Naravno, osim tog psihološkog aspekta, postoji i zdravstveni, jer je lepota trudnice vezana za zdravlje.

Koža najviše trpi – pojačana cirkulacija, ubrzan metabolizam i povišen nivo hormona.

Iako se većina trudnica prolepša u tom periodu, manji broj nije te sreće. Perutanje, crvenilo, bubuljice, jača parcijalna pigmentacija… samo su neki od problema sa kojima se žene susretću tokom tih devet meseci. A kada je reč o koži lica, to zaista može biti neugodno. Šta činiti?

Lice treba čistiti blagim losionom dva do tri puta dnevno, izbegavati suviše masne kreme i šminku, jer će zapušiti pore. Uz dozvolu lekara, može se koristiti vitamin B6, do 50 mg dnevno. Ukoliko su problemi takvi da zahtevaju posetu dermatologa, obavezno treba spomenuti trudnoću, pošto su neki lekovi opasni po fetus.

Suvoj koži prija će hidratantna krema, konzumiranje veće količine vode, provetravanje i vlaga u vazduhu, kao i upotreba bebi sapuna umesto običnih.

Kozmetički tretmani neće uticati na plod, pa sve trudnice koje vole da se ulepšavaju mogu to činiti i tokom trudnoće. Stručnjaci savetuju da se klasični higijenski tretman uradi jednom mesečno, dok je od bioloških tretmana dozvoljeno dodavanje hranljivih materija u vidu ampula.

Umerena masaža lica veoma je korisna, dok sve agresivnije metode treba izbegavati.

Autor: Life Content, M.K.
Foto: freedigitalphotos.net/hin255
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije