15.06.2014 Trudnoća

Pet koraka do zdrave kože lica u trudnoći

Hormonske promene koje prate trudnoću dovode do promena na koži. Usled pojačanog lučenja masnoće, kod nekih trudnica mogu se pojaviti bubuljice na licu. Dajemo vam nekoliko predloga kako da suzbijete ili, barem, smanjite pojavu bubuljica.

nega lica

Prema rečima stručnjaka, probleme s kožom lica uglavnom imaju one trudnice kod kojih su se bubuljice pojavljivale u predmenstrualnom ciklusu. U nastavku sledi nekoliko načina kako da predupredite ili barem ublažite ovu neželjenu pojavu.

1. Pravila ishrana
Pridržavajte se pravilne ishrane u trudnoći. To je osnovno pravilo jer je dobro kako za vašu kožu, tako i za bebu. Unos potrebnih hranljivih materija i vitamina je broj jedan na listi prioriteta.

2. Voda u velikim količinama
Unos vode koži obezbeđuje neophodnu vlažnost i pročišćava je. Stoga, za dobrobit celog organizma, pa i kože, pijte što više čaša vode dnevno. Nemojte da prođete pored česme, a da ne počastite i vas i bebu u stomaku ovom neophodnom tečnošću.

3. Higijena lica
Licu je neophodna higijena kako bi bilo čisto i besprekorno. Za vreme trudničkih dana koristite blagi losion za čišćenje. Lice možete čistiti i do 2-3 puta dnevno.

4. Hidratantna krema
Nekim trudnicama je problem suva koža ili svrab. Tu mogu pomoći hidratantne kreme. Nanosite ih nakon tuširanja ili umivanja mlakom vodom. Na taj način ćete dati licu potrebnu vlažnost i ublažiti posledice čišćenja sapunom protiv akni, kao što je suva koža.

5. Odgovarajuća šminka
Birajte šminku i preparate za negu lica na kojima piše da ne zapušavaju pore. Puder i podloga za lice ne treba da budu masni.

Izvor: Stil

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije