Po čemu se druga trudnoća razlikuje od prve?

Iako je sve stvar ličnog iskustva, prva i druga trudnoća neretko se prilično razlikuju, a evo i u čemu…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Stomak se ranije uočava
Tokom prve trudnoće sigurno ste proveli dane i nedelje nestrpljivo iščekujući da počne da se nazire trudnički stomak. U gradskom prevozu su, verovatno, počeli da vam ustupaju mesto tek na polovini trudnoće. S drugom trudnoćom stvari se bitno menjaju i stomak se znatno ranije primećuje. To je zbog toga što su u prvoj trudnoći stomačni mišići jači, dok kasnije bivaju “istrošeni” pa je samim tim i oblik stomaka izraženiji.

Termin porođaja
U prvoj trudnoći u svakom trenutku ste znali koliko dana i sati vam je ostalo do datuma kada će vaša beba stići na svet. A kako se taj dan približavao, rasla je trema kada će porođaj početi i kako će se odvijati. Do druge trudnoće već ste shvatili da je termin porođaja nasumični datum koji je izrekao vaš ginekolog, te da će beba stići kad ona odluči. Umesto konkretnog datuma, na pitanje “kad će beba” vaš odgovor glasi “negde u avgustu”.

Reakcija
Čim prvi put objavite da ste trudni istog momenta postajete najvažnija osoba u porodici. Svi žele da znaju kako se osećate, da li vam nešto treba… Svakodnevno stiže bezbroj poruka – jer ljudi oko vas su jednako uzbuđeni zbog tog prvog puta. A onda dolazi druga trudnoća gde sve postaje rutina. Dobićete par čestitki, ali porodični entuzijazam će splasnuti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije