24.11.2015 Porođaj

Gubitak seksualne želje posle porođaja

Eksperti potvrđuju da je gubitak seksualne želje kod žena nakon porođaja sasvim očekivana pojava.

s-p-490x328

Prilagođavanje novoj ulozi, neprospavane noći i hormoske promene, objektivni su faktori koji utiču na smanjenje libida. Za neke žene je to kratkotrajna, prolazna faza, dok za druge to može potrajati duže.

Kada jednom prekinete seksualne aktivnosti, telo se navikne da „živi“ bez njih i to postaje praksa. U tom slučaju, važno je da taj gubitak doživite kao nešto prirodno i da se ne prisiljavate na nešto što (trenutno) ne želite. Ali, nemojte da dozvolite da upadnete u zamku zvanu „život bez seksa je sasvim OK“, jer to nije tačno.

Fizički kontakt sa partnerom važan je za kvalitet bračnih odnosa. Potrudite se da pronađete vremena za ramenjivanje nežnosti, zajedničke kupke ili uzajamne masaže.

Ponavljamo, seks ne znači samo fizičko sjedinjavanje dva bića! Inicirajte predigru, koja ne mora da završi penetrativnim seksom, jer će vam to pomoći da ubrzo povratite seksualnu želju.

U slučaju da se ne povratite stari libido ni pola godine nakon porođaja, posetite lekara, zbog utvrđivanja postojanja eventualnog fizičkog uzroka.

Autor: Life Content, M.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije