05.10.2014 Porođaj

Kako pobediti „uspomene“ koje trudnoća ostavi na telu?

Trudnoća uvek za sobom ostavlja znakove da je u tom telu rastao novi život. Opuštenu kožu nakon trudnoće gotovo je nemoguće izbeći.

žena trodnoća

Najveće promene na koži nakon trudnoće žene primećuju na donjem delu stomaka. Ukoliko ste dobili mnogo kilograma u trudnoći, masne naslage su se verovatno sakrile na bedrima i rukama. Osim opuštene kože stomaka, gubitak elastičnosti se primećuje i na grudima, posebno nakon prestanka dojenja. Kako se elastičnost kože sa godinama smanjuje, povratak kože u stanje pre trudnoće trajaće kraće kod mlađih porodilja.

Koži je za oporavak potrebno dovoljno tečnosti, stoga pijte dovoljno vode kako bi koža bila hidrirana. Osim iznutra kožu je potrebno hidrirati i izvan, najbolje prirodnim uljima ili laganim hidratantnim losionima. Ženama se nakon porođaja savetuje nošenje steznih gaćica koje će ubrzati vraćanje trbušnih mišića na mesto. Kada se telo odmori od porođaja, a vi vratite izgubljenu energiju, vreme je za lagane vežbe za zatezanje trbušnih mišića.

Na kraju, bitno je naučiti osećati se dobro u sopstvenom telu i onda kada ono nije savršeno. Imajte na umu da se sve žene nakon porođaja bore sa opuštenom kožom, više ili manje uspešno. Ako se to ne vidi preko odeće ne znači da su ostale porodilje u vašem okruženju zategnute, možda se samo uspešnije nose sa tragovima koje je trudnoća ostavila, pa to ne utiče na njihovo samopouzdanje.

Izvor: index.hr, M.G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije