19.12.2013 Porođaj

Oslobodite se trudničkih kilograma: Vežbajte 15 minuta svakog dana

Donosimo vežbe kojima ćete se, za samo dva meseca, garantovano osloboditi trudničkih „slojeva“ sa stomaka. Naravno, pod uslovom da vežbate svakog dana.

trbusnjaci

Uz malo strpljenja i odlučnosti, vaš stomak može ponovo da izgleda zategnuto, baš kao onda kada još niste ni razmišljali o materinstvu. Potrebni su samo umerena, uravnožena ishrana, i režim aktivnosti koji su naši eksperti osmislili samo za vas.

Ovaj program vežbi možete da započnete već šest nedelja nakon porođaja (deset, ako ste se poridili carskim rezom). I još nešto: pre primene ovog, kao i bilo kojeg drugog oblika rekreacije, obavezno se prvo konsultujte sa svojim lekarom.

Na početku, ponavljajte vežbe br. 1 i 2 od osam do deset puta, a potom postepeno povećavajte broj ponavljanja do 15. Kada steknete kondiciju i uspete bez problema da ponovite prve dve vežbe 15 puta, uključite i 3. i 4. vežbu – ali, smanjite broj ponavljanja na deset.

Sada nekoliko dana radite sve četiri vežbe, a onda opet postepeno povećajte broj ponavljanja na 15. Kada steknete kondiciju i uspete bez napora da ponovite petnaest puta sve vežbe, uključite još jedan set od 15 ponavljanja. Odmarajte se minut između dva seta vežbi.

1. ZA DONJE TRBUŠNJAKE

Lezite na leđa, savijte kolena i listove postavite na stolicu (stopala su opuštena). Postavite podlaktice ispod potiljka, a dlanove na nadlaktice. Zategnite stomačne mišiće i podignite glavu, vrat i ramena sa poda, dok noge treba du budu opuštene. Polako se spustite u početnu poziciju. Ponovite vežbu najmanje osam, a najviše deset puta.

2. SUPERTRBUŠNJACI

Lezite na leđa, savijte kolena, a stopala postavite na pod. Postavite šake na potiljak, zategnite stomačne mišiće i podignite glavu, vrat i ramena sa poda. Istovremeno, podignite kolena i privucite ih laktovima, pri čemu treba neznatno da podignete kukove sa poda. Polako se spustite u početnu poziciju.

3. ZA GORNJE TRBUŠNJAKE

Lezite na leđa, savijte kolena i postavite listove u paralelan položaj u odnosu na pod. Rukama uhvatite butine. Gurajte noge od tela, a šakama, koje ste postavili na zadnji deo butina, vršite otpor. Istovremeno, zategnite stomačne mišiće i podignite glavu, vrat i ramena sa poda. Polako se spustite u početnu poziciju.

4. VOŽNJA BICIKLA

Lezite na leđa, savijte kolena, listove ispravite tako da budu paralelni u odnosu na pod i postavite šake na potiljak. Zategnite stomačne mišiće. Ispružite levu nogu; istovremeno, rotirajte levo rame prema desnom kolenu, podignite glavu, vrat i ramena sa poda. Polako se spustite u početnu poziciju.

Autor: Life Content
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije