06.11.2015 Porođaj

Telo posle porođaja: Kegelove vežbe za jačanje karlice

Ako nakon porođaja niste zadovoljne svojim fizičkim izgledom, dobrodošle u klub! Slično nezadovoljstvo oseća svaka treća žena, ali to ne znači da se stvari ne mogu popraviti…

v-490x326

 

Vežbe za zatezanje trbušnih mišića obavezne su ako želite da vratite vitku figuru, ali ne bi trebalo da počnete sa njihovim izvođenjem sve dok se mišići ne vrate u stanje od pre trudnoće (otprilike mesec i po nakon porođaja).

Da li ćete se opredeliti za odlazak u fitnes centar ili ćete vežbice izvoditi kod kuće, stvar je ličnog izbora, organizacije svakodnevnog života i, naravno, finansijskih mogućnosti. Najjeftiniji način da „ispeglate“ stomak jeste da kupite kosu klupu i da svakog jutra vežbate po pola sata. Budete li uporni, bićete ponosni na izgled svog središnjeg dela tela već nakon tri nedelje.

Vežba za jačanje mišića karličnog dna

Tokom trudnoće najviše stradaju tri grupe mišića: trbušni, leđni i karlični. Ovi poslednji utiču i na mogućnost zadržavanja mokraće, pa je za njihovo jačanje potrebno izvođenje tzv. Kegelovih vežbi.

Evo kako se to radi: stegnite mišiće kao da želite da zaustavite mlaz mokraće, zadržite ih u tom položaju pet sekundi, a zatim ih opustite. Ponavljajte ovu vežbu 15 puta svakog dana – rezultati su zadivljujući (ne samo zbog nestanka inkontinencije već i zbog postizanja većeg seksualnog zadovoljstva).

Redovno pražnjenje creva

Redovno pražnjenje creva je od velikog značaja za gubitak viška kilograma, jer se na taj način organizam oslobađa toksina i štetnih materija. Ukoliko svakog dana budete popili najmanje litar i po vode i jeli dve jabuke, budite sigurni da nećete imati pomenuti problem. Ako tome dodate svakodnevno konzumiranje tople limunade i kašičice meda na prazan stomak, uspeh je stopostotan!

Autor: Life Content

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije