12.10.2016 Trudnoća

Saznajte šta trudnice širom sveta guglaju

Saznajte koje to ključne reči trudnice širom sveta ukucavaju u svoj Google pretraživač

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Na Sheknows sajtu objavljena je statistika koja pokazuje šta to najviše guglaju trudnice iz različitih delova sveta. Prema onom što smo pročitali rekli bismo da nisu baš sve iste.

U Sjedinjenim Američkim Državama

Prema podacima Gugla, može se reći da su trudnice u Americi kad je trudnoća u pitanju najviše zabrinute oko toga šta smeju jesti, piti i šta ne smeju koristiti za vreme trudnoće.

Najčešća pitanja koje trudnice iz SAD postavljaju Guglu su:
Mogu li jesti škampe?
Mogu li piti vino?
Mogu li piti kafu?
Mogu li koristiti Tylenol? (lek protiv bolova, nešto poput andola)
Interesantno je reći da su žene drugih govornih područja koje žive u Americi takođe prihvatile njihove životne navike pa tako im Gugl odgovara na mnogo „američkih“ pitanja na različitim svetskim jezicima.

U Indiji

Kad je u pitanju Indija, rezultati su više nego iznenađujući. Naime, najčešće postavljano pitanje Guglu iz ovog dela sveta je „Kako da dojim svog supruga?“ Po svemu sudeći, muškarci u Indiji aktivno učestvuju u laktaciji za razliku od muškaraca u ostalim delovima sveta. S druge strane, Indijke se preterano ne brinu u vezi sa strijama i hranom koje mogu jesti, njih malčice više zanima kako da se naspavaju i mogu li normalno da imaju seksualne odnose.

U Meksiku

U Meksiku, o trudnoći prema podacima čini se više “guglaju” zabrinuti očevi koje zanima kako da budu podrška ženi tokom trudnoće, a najčešće se traže i reči ljubavi te posebne pesme za trudnoću. Šta mislite ima li na našem jeziku ovakvih pretraga? Mi iskreno sumnjamo.
Kad su u pitanju same trudnice u Meksiku i one se najviše brinu o izgledu, a peti najčešći pretraživani pojam od strane trudnica jeste „Da li mogu nositi štikle za vreme trudnoće“?

Šta je zajedničko svim trudnicama

Iako su žene širom sveta različite na mnogo načina (u Australiji brinu da li mogu jesti sir, Britanke se sikiraju oko konzumacije vina, dok se u Nigeriji pitaju mogu li piti hladnu vodu) istraživanja su ipak pokazala da postoji mnogo zajedničkih tačaka koje vežu trudnice širom zemaljske kugle.

Ono što zanima sve trudnice bez obzira na kom kontinentu žive jesu mučnina, žgaravica, zatvor, a pet najčešćih žudnji kad je u pitanju hrana su verovali ili ne stereotipi, slatkiši, ljuto, začinjeno, slano, sladoled i čokolada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije