29.01.2018 Trudnoća

SLOBODNO UŽIVAJTE U GAZIRANOJ VODI

Gazirana voda dobija se dodavanjem ugljen dioksida pod pritiskom u vodu. Rezultat toga je da voda sadrži slabu, ugljičnu kiselinu, koja uzrokuje stvaranje gasa u probavnom sistemu. Italijanski istraživači pokazali su da pijenje gazirane vode značajno poboljšava varenje kod osoba sa čestom dispepsijom, gorušicom i da u mnogome doprinosi normalizaciji stolice kod osoba sa hroničnim zatvorom. Istraživači u Japanu otkrili su da samo jedna čaša gazirane vode oslobađa oko 900 ml gasa, što polako širi želudac i daje osećaj sitosti, a to su i pokazali ispitivanjem na dve grupe žena. Žene koje su pile, u periodu praćenja, gaziranu vodu, osećale su se ugodno i uspele su da izbegnu prejedanja tokom praznika, izlazaka i noću.

Postoji mnogo urbanih mitova vezanih za mineralnu gaziranu vodu – od toga da „izvlači“ kalcijum iz kostiju, do toga da uništava zubnu gleđ. Međutim, ljubitelji gazirane vode mogu da odahnu, jer nema razloga da brinu za svoje zdravlje

Mineralna voda je odlična zamena za gazirana pića koja sadrže šećer pa nemate razloga da se brinute za zubnu gleđ. Gazirana voda nema negativan uticaj na ljudske kosti za razliku od nekih gaziranih pića za koja je otkriveno da smanjuju gustinu kostiju u ženskim kukovima.

Čuvena Framingham Heart studija je ispitivala i odnos gustoće kostiju i gaziranih pića kod više od 2.500 ispitanika. Kod žena koje su pile tri puta nedeljno gazirane slatke napitke (kola, sokovi), postoji smanjenje prosečne mineralne gustoće kostiju, dok kod žena koje su pile gaziranu vodu, nije bilo smanjenja gustoće kostiju.

Gazirana voda bogata prirodno rastvorenim jodom, posebno je pogodna za trudnice. Tokom trudnoće, štitna žlezda žene mora da radi mnogo više jer hormoni koje proizvodi, potpomažu razvoj mozga i nervnog sistema fetusa.

Gazirana voda je dobar izbor za poboljšanje probave i hidrataciju organizma.

Dnevna potreba trudnicama za jodom je 300 mikrograma pa je to još jedan razlog za gašenje žeđi vodom koja je izvor prorodno rastvorenog joda

Odličan izbor za ove praznične dane, za vas je gazirana mineralna voda bogata prirodno rastvorenim jodom i potpuno je bezbedna za vaše zdravlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije