12.12.2016 Začeće

Pet stvari koje razumeju samo parovi koji prave bebu

Gubitak spontanosti i disciplinovan pristup seksu, povezuju par koji se trudi da napravi bebu na mnogo dublji način, nego trudnoća koja se dešava slučajno ili bez ikakvog napora i posebnog nastojanja.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Njihov seks više nije samo njihova stvar, jer tu se upliću doktorski saveti, hormonski tretmani i ostale procedure, koje treba stočki podneti. Ali kad uspe, to je sigurno sto posto baš ono što su zajedno hteli i nema većeg postignuća i dublje povezanosti za dvoje ljudi.

Seks prestaje da bude igra.. On postaje zadatak!
Igrali ste se dovoljno dugo i nije vam se dogodilo ono što drugi parovi nastoje da spreče, a vi priželjkujete. Više ne mislite da će vam roditeljstvo doći spontano i počinjete da posećujete lekare, a vaš seksualni život dobija oblik spartanske discipline i dužnosti na kojoj je potrebno da istrajete bez obzira na sve. Jedino zajedno i bodreći jedno drugo možete uspeti. Seks više nije igra, nego ozbiljan zadatak, koji zahteva plansku akciju.

Pročitajte i… Želite dečaka ili devojčicu: Pet metoda kojima možete uticati na pol bebe

Satnica se mora poštovati
Zbogom spontanosti. Saznaćete sve o ovulaciji, najpovoljnijim položajima i nećete propuštati zakazane termine. Jer ako tačno u tih nedelju dana imate najviše šanse da napravite bebu i ako to znači svakodnevni seks, bavićete se time bez zabušavanja. Nema odlaska na rođendanski žur najbolje prijateljice, jer je večeras na rasporedu seks i posle toga dva sata ležanja sa podignutim nogama, bez odlaska da piškite i operete se.

Svrha seksa je prioritet
Nije važno da li ste raspoloženi za seks i da li će zadovoljstvo izostati (ejakulacija je sada jedino što se računa), jer je svrha vašeg bavljenja u krevetu da napravite bebu. Uzećete bolovanje, otkazaćete putovanja i druženja, promenićete način ishrane, poslušaćete sve lekarske savete, koliko god vam delovali zahtevno i preterano i sve narodne i iskustvene koji vam deluju razumno. I pod svim tim pritiskom, treba se baviti seksom, ne zato što želite jedno drugo, nego zato što želite dete. Pa, svaka vam čast.

Zajednički cilj vas dublje povezuje
Samo vi (i oni parovi koji rade isto što i vi) znate kako uspevate da se nosite sa zadatkom pravljenja bebe, sa transformacijom vaše intime u klinički slučaj i podređivanju načina života zajedničkom cilju. Koliko gubite na spontanosti i uživanju, toliko dobijate u bliskosti i povezivanju, jer da nije zajedničke brige i odgovornosti, ne biste ni mogli da izdržite. A izdržavanje se odnosi na istrajavanje nakon neuspelih pokušaja i spontanih pobačaja, na momente kad se umorite i izgubite smisao i kad vas partner podseća zašto to uopšte radite.

Za vas je uspeh i pobeda ono što se drugima dešava slučajno
Deluje užasno nepravedno što se tolika deca rađaju neželjena, dolaze slučajno i ne nailaze na dobrodošlicu koju zaslužuju već od začeća, a vi koji toliko želite dete, možete samo da se uzdate u upornost i disciplinu. Ali zato kad vam uspe, kad se trudnoća održi i srećno okonča, vi imate bebu najželjeniju i najdobrodošliju na svetu. A to je mnogo više nego što imaju mnogi drugi parovi i mnoge druge bebe i vredno je svake žrtve.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije