16.09.2016 Zdravlje i nega

Lepe vesti za trudnice: Zbog čega je dobro jesti čokoladu u drugom stanju

Kanadski naučnici objavili su studiju o pozitivnom dejstvu svakodnevne konzumacije malih količina čokolade u trudnoći…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ukoliko ste trudnica i svakodnevno konzumirate manje količine čokolade, to će imati pozitivno dejstvo na funkcionisanje placente i krvotok fetusa.

Istraživači sa Universite Laval ističu da malo čokolade pomaže i budućim majkama jer redukuje rizik za preeklampsiju, opasni nagli porast pritiska u trudnoći.

U studiji je konzumacija čokolade praćena kod 130 ispitanica koje su na početku posmatranja bile između 11. i 14. nedelje trudnoće.

Trudnice su zamoljene da svakodnevno tokom četveromesečnog razdoblja jedu samo 30 grama čokolade.

Brojne ranije studije su povezale umerenu konzumaciju čokolade s pozitivnim uticajem na neke aspekte zdravlja kardiovaskularnog sistema.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije