09.11.2015 Zdravlje i nega

Tretmani ulepšavanja u trudnoći: Šta je bezbedno a šta ne?

Tokom najlepših devet meseci u životu svake žene događaju se velike promene. Dok hormoni rade ”punom parom”, celo telo se menja – javljaju se promene na koži, pogotovo na licu, grudima, stomaku i bedrima, a menja se i kvalitet kose. Da biste očuvali lepotu svoju kožu, negu tela morate prilagoditi specifičnim uslovima.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Pre svega, važno je da odaberete preparate koji vam odgovaraju te da ih pravilno primenjujete. Kada je reč o kozmetičkim tretmanima, dobro se raspitajte koji se preporučuju trudnicama. Telo buduće mame je ugodno i sigurno ”boravište” njihovih beba i treba ga čuvati i negovati svih devet meseci.

Lepi spolja – lepi unutra
Koža je naš najveći organ preko kog, kroz pore, određeni sastojci ulaze u krvotok –
kako korisni tako i štetni. Upravo zbog toga, trudnice treba da budu veoma oprezne
prilikom kozmetičkih tretmana. Lekovita i vrlo delotvorna esencijalna ulja u periodu trudnoće nisu preporučljiva, pogotovo tokom prva tri meseca. Buduća mama osećaće se lepo i zadovoljno i to ne samo zbog tretmana, već i zbog činjenice da će joj se druge žene diviti što vodi računa o sebi i tokom tih devet meseci.

Iako se većina trudnica prolepša u trudnoći, manji broj nije te sreće. Neke žene se tokom tih devet meseci bore s perutanjem, crvenilom, bubuljicama, jačom parcijalnom pigmentacijom… a kada je reč o koži lica, to zaista može biti neugodno.

Šta činiti? 
Lice treba čistiti blagim losionom, jednom do dva puta dnevno, izbegavati suviše masne kreme i šminku, jer će to zapušiti pore. Uz dozvolu lekara, može se koristiti vitamin B6, do 50 mg dnevno. Ukoliko su problemi takvi da zahtevaju posetu dermatologu, obavezno treba spomenuti trudnoću, pošto su neki lekovi toksični za fetus. Suvoj koži prijaće hidratantna krema, konzumiranje veće količine vode, provetravanje i vlaga u vazduhu, kao i upotreba bebi-sapuna umesto običnih.

*Kako da negujete svoje telo te i koje vam tretmane preporučujemo a koje ne biste trebali praktikovati pogledajte na sledećim stranama…

Kliknite dalje za nastavak teksta —>

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije