04.04.2015 Značenje imena

Top 5 najpopularnijih ženskih imena na svetu

????????????????????????????

Na svetskom nivou sprovedeno je istraživanje u kojem su izdvojena najpopularnija imena na svetu, bez obzira na kulturološke razlike i običaje. U istraživanje su uključene zemlje Evrope, SAD, Kanada i Australija. Donosimo listu internacionalnih ženskih imena koja su na samom vrhu popularnosti u svim zemljama sveta.

Mia
Jednostavno i kratko ime koje je osvojilo roditelje širom planete. Vrhunac popularnosti dostiglo je davne 1964. godine, a sve zahvaljujući glumici Miji Farov te se već tada našlo na listi top 1.000 imena sveta.
Mia je danas 6. ime u SAD, drugo u Nemačkoj, te prvo u Engleskoj, Australiji, Hrvatskoj, Meksiku, Austriji, Norveškoj i Sloveniji.

Sofia
Reč je o starom imenu koje na grčkom jeziku znači mudrost. Ovo setski prihvaćeno ime je broj jedan u SAD.
Bilo da se piše Sophia, Sofia, Sofija ili skraćeno Sophie ovo ime je broj jedan i u Škotskoj i Severnoj Irskoj. Na drugom je mestu Holandiji, a na četvrtom u Italiji i Danskoj.

Olivia
Olivia je ime koje je „stvorio“, odnosno popularizirao Šekspir za romantičnu dramsku predstavu „Dvanaesta noć“. Ovo ime se povezuje s maslinovom grančicom te predstavlja simbol mira. Ovo ime u Engleskoj, Valsu i Škotskoj se nalazi na drugom mestu, a definitivni broj jedan je na Havajima.

Ema
Ovo ime popularizovale su holivudske glumice Ema Votson, Ema Ston, Ema Rodžers, ali reč je o dosta starijem germanskom imenu koje znači potpun.
Ime je broj jedan u Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Norveškoj dok je na drugom mestu u Kanadi, a na trećem u Irskoj. Bilo da se piše Emma, Emme ili Ema ovo ime vole mnogi.

Izabela
Isabella, Isabela, Isabel ili Izabela je ime s najviše nadimaka (Izi, Bela, Ela, Eli, Isa…). Njegova jednostavnost ga čini popularnim u celom svetu, a najpopularnije je u Engleskoj, Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu, Danskoj, Španiji, Australiji, Švedskoj i Irskoj.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije