16.01.2018 Poznati

Jedna mama održala je ćerki lekciju i u tome je podržalo 700.000 ljudi… a evo i o čemu se radi!

Majka dve devojčice, Ejmi Bet Gardner, naučila je svoju ćerku Braoni onome što u školi nastavnici neće često pominjati, a to će je pratiti kroz ceo život.

„Moja ćerka kreće u peti razred sutra. Uredili smo njen ormarić, kupili joj uniforme i iznenadili je sa novim rancem. Ipak, sinoć pre spavanja sam uradila još jednu stvar, koja je bitnija od svih drugih. Dala sam joj tubu paste i rekla joj da je iscedi na tanjir. Kada je završila, rekla sam joj da je vrati u tubu, a ona je počela da uzvikuje da to nije moguće, da ne može to da uradi i da neće izgledati kao pre.“ započela je ova mama svoj post.

Mudra Ejmi je sačekala da se njena ćerka smiri, pa je nastavila svoju poučnu lekciju.

„Pamtićeš ovaj tanjir paste do kraja života. Tvoje reči imaju moć života i smrti. Sada kada krećeš u srednju školu, videćeš koliku težinu tvoje reči zapravo imaju. Imaćeš priliku da koristiš reči koje ponižavaju i vređaju druge. Isto tako ćeš imati priliku da koristiš reči koje isceljuju, inspirišu i ohrabruju. nekada ćeš napraviti pogrešan izbor, ali kao i ova pasta, kada reči izađu iz tvojih usta, više nećeš moći da ih vratiš. Koristi reči mudro Breona i izaberi da budeš poznata po dobroti i saosećanju. Nikada nećeš zažaliti što si izabrala ljubaznost“, napisla je Ejmi.

Ovom dirljivom lekcijom Ejmi je uspela da dopre do svoje ćerke, ali i do skoro milion drugih ljudi koji su pročitali njene reči.

Posle velike pažnje koju je primio njen post, Ejmi je bila oduševljena što su mnogi roditelji širom sveta odlučili da prate njen primer, ali je isto tako bila razočarana što su ismevali ime njene ćerke. Zbog toga je u sledećem postu naučila ćerku još jednu lekciju: da ne može da zna nečiju priču i da ne bi trebalo da sudi o njemu.

Ejmi je tada otkrila da nije ona izabrala ime za svoju ćerku, jer je Breona zapravo usvojena sa devet godina. Pored toga je istakla da ona nije imala vremena kao drugi roditelji, pa su možda zbog toga njene lekcije jače nego one drugih roditelja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije