31.07.2015 Poznati

Zgodna mama tvrdi da možete izgledati kao model nakon porođaja!

Šakira Martin bila je odlučna u tome da pokaže ljudima da se figura nakon porođaja može povratiti, a svoju misiju mršavljenja i vraćanja u formu obeležila je i fotografijama koje je podelila na Instagramu.

Nedavna kampanja kompanije dizajnerskih kolica Bugaboo izazavala je veliku pometnju među majkama širom sveta zbog fotografije zgodne manekenke koja trči u bikiniju i šeta svoju bebu. Naime, majke smatraju da žena jednostavno ne može tako da izgleda posle porođaja. Međutim, nakon što je pročitala sve komentare, javila se jedna posebna mama – Šakira Martin koja je osam nedelja posle trudnoće uspela da se vrati u staru formu. Ona kaže da je sve moguće ako si uporan i ima opasno dobre slike da to i dokaže.

 

Zgodnu Šakiru, koja je vratila devojačku figuru dva meseca nakon porođaja, ovo je jako pogodilo i odlučila je da stane na stranu manekenke i da ispriča svoju priču.

„Ja sam nedavno po prvi put postala majka i kao fanatik za fitnes, želela sam što pre da se vraim u formu. Kao što možete da vidite na mojim slikama, zategnuto telo posle porođaja je moguće sa malo odlučnosti i mnogo napornog rada. Jeste teže kada imate bebu, ali je apsolutno moguće ako imate ispravne prioritete i umete malo da budete kreativni“, kazala je ona za Dejli mejl.

Šakira se porodila pre šest meseci i dobila sina Rija, ali je već nakon dva meseca izgledala kao da nikad nije bila trudna. Ona ističe da je majčinstvo teško, oduzima mnogo energije i vremena i drugačije je za svaku ženu – ali naglašava da je sve moguće ako ste odlučni.

„Majčinstvo se ne svodi samo na torbe sa pelenama i dečije bale, to je klasičan stereotip. Ja sam povratila figuru posle osam nedeljam i to tako što sam ono malo slobodnog vremena što imam iskoristila pametno. Dok je Rio spavao, ja nisam sedela, već sam vežbala u bašti“, ističe ova zgodna mama.

Ćerka bivšeg olimpijskog šampiona, Krisa Akabusija, Šakira je od malena volela fizičku aktivnost. Međutim, ona ističe da to nije najbitnije – već da je mnogo važnije da žene prestanu da komentarišu druge i koncentrišu se na sebe. I da budu kreatvne.

„Volim da stavim slušalicu u uši i igram po kući, i to je vežbanje, i zabavno je. Ponekad čak plešem i sa Rijom, mora da misli da sam luda. Dakle, vežbanje ne mora da podrazumeva odlazak u teretanu, jednostavno se zabavljajte i uživajte u tome. Rezultati neće izostati“, savetuje ona.

Šakira kaže da je bila jako tužna kada su joj, tokom trudnoće, mnoge žene rekle da nikad neće povratiti figuru posle porođaja. Govorili su joj da će joj grudi zauvek visiti i da više nikad neće imati ravan stomak. Ipak, veoma brzo im je svima pokazala da greše, ali je veoma tužna što žene šalju takvu poruku, umesto da podrže one koji žele da vežbaju i budu fit.

Iako je redovno vežbala do par nedelja pred porođaj, ona se ipak ugojila tokom trudnoće, i priznaje da joj je to smetalo. Ali, ubrzo se sve vratilo u normalu, i to pomoću par trikova.

„Prihvatila sam da sam sad mama i da neću uvek imati dva sata za odlazak u teretanu. Zato sam rešila da radim ono što mogu. To znači da vežbam u kraćim, intenzivnim intervalima. Na primer, ako beba spava sat vremena, vežbaću pola sata. Pored toga, često plešem“, ističe imenjakinja poznate pevačice.

Kad joj je muž kod kuće i čuva bebu, ponekad skokne do teretane, ali to ne radi redovno. Ona je inače po profesiji fitnes instruktor, i radila je sa poznatim ženama, kao što je Džesi Džej.

Povrh svega, naglašava da gladovanje nikad nije rešenje. Ona jede sve – jaja, meso, povrće pa čak i ugljene hidrate, ali pažljivo bira koje. Naime, izbegava beli hleb, ali zato redovno jede tost od crnog brašna.

I nada se da će uspeti da inspiriše što više žena, pogotovo majki, da rade na svom izgledu i zdravlju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije