26.03.2016 Zanimljivosti

15 razloga da jedete banane baš svaki dan

Nema ko ne voli banane! Ova čudotvorna voćka omiljena je svima, bez obzira na godine ili bilo koji drugi kriterijum, a najviše je vole sportisti.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Takođe, ova voćka obiluje vitaminima A, C, D, E, B6, kao i mineralima kao što su magnezijum, kalijum, kalcijum i gvožđe koji blagotvorno deluje na naš organizam zbog čega se banana preporučuje u svakodnevnoj ishrani.

Pogledajte u nastavku zbog čega bi banane trebalo da se nađu na vašem svakodnevnom meniju…

1. Mršavljenje

Prosečna banana ima oko 110 kalorija, bogata je vlaknima, ne sadrži holesterol i masnoće, a ovi hranljivi sastojci pružaju osećaj sitosti i pospešuju probavu, što doprinosi održavanju vitke linije, a pozitivno utiču i na naš izgled. Ova namirnica, takođe, uklanja višak vode iz organizma i na taj način uspešno pomaže u borbi sa celulitom.

Banane su odličan izbor kao užina, naročito u periodu nakon držanja dijete. jer osim što će vas duže držati sitima i na taj način sprečiti nepotrebno posezanje za grickalicama između obroka, ova namirnica će, zahvaljujući magnezijumu kojim obiluje, sprečiti i pojavu takozvanog „jo-jo“ efekta, odnosno naglog gojenja nakon dijete. Ključ je upravo u ovom mineralu koji sadrži u izobilju, a koji ubrzvaa razmenu materija i sagorevanje masti.

Zašto još treba svakodnevno da jedete banane i koje pozitivne uticaje one imaju na zdravlje pogledajte OVDE.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije