13.05.2015 Zanimljivosti

5 razloga zbog kojih žene ne žele decu

Biti majka zahtevna je i doživotna uloga, a mnoge žene priznaju da nisu spremne za nju. Otkrivamo vam pet razloga zbog kojih su žene odlučile da ne žele da imaju decu.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

1. Shvataju da nikada neće biti spremne za tu odgovornost
Roditi dete znači biti mu na raspolaganju 24 sata dnevno do kraja života. Naravno, radi se o figurativnoj pretpostavci, ali činjenica je da ste minimum prvih 18 godina života dece potpuno posvećeni njihovom odgajanju i odrastanju. Morate biti uz njih dok ne stasaju u odrasle ljude, a nakon toga opet ste im psihička, fizička i često finansijska podrška koja traje zauvek. To je velika odgovornost za koju su retki spremni, ali mnogi će priznati da se nisu spremni odreći slobode koju imaju.

2. Žele se posvetiti sebi
U tome nema ništa loše. Žene koje vole da se posvete sebi, da rade, putuju, zabavljaju se i izlaze svesne su da bi dete patilo uz takav stil života. Umesto da se odreknu svega što ih raduje, mnoge žene ipak će odlučiti da ne žele decu.

3. Ne žele ‘najteži posao na svetu’
Nije tajna koliko je vaspitavanje dece težak posao. Posao na kojem ne možete dati otkaz i koji morate raditi do kraja života.

4. Ne žele decu izlagati pošastima savremenog sveta
Vremena su se drastično promenila, a uz njih i način odrastanja. Deca se puno brže razvijaju i odrastaju, ponekad tolikom brzinom da se čini kao da više nemaju detinjstvo. Od malih nogu okružena su visokom tehnologijom koja potpuno menja i znatno utiče na njihov razvoj.

5. Ne snalaze se sa decom
Često slušamo priče o majčinskom instinktu ili famoznom biološkom satu, ali on ipak ne otkucava za neke žene. Bez obzira na to što nam je priroda dala reproduktivni sastav za stvaranje i donošenje deteta na svet, to automatski ne znači da je dužnost svake žene da rodi dete ili da oseća tu potrebu. Mnoge žene jednostavno ne znaju šta bi radile sa decom, ne snalaze se s njima i zbog toga ne osećaju potrebu da se ostvaruju kroz majčinstvo.

Izvor: Zadovoljna.hr




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije