12.10.2016 Zanimljivosti

6 načina kako vas društvene mreže mogu „spasiti“ tokom besanih noći s bebom

Gluvo je doba noći, a vi ste budni jer se mali drekavac budi na svako pola sata? Dosadno vam je i silno želite s nekim da porazgovarate?

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Svaka mama zna koliko je naporno i dosadno biti budan usred noći dok svi ukućani spavaju, a na TV-u nema ništa zanimljivo. Čak i da ima, preumorni ste da biste pratili program, a pritom se plašite da ćete tako probuditi bebu.

U tom slučaju, društvene mreže odnosno internet može biti odlična alternativa: zabavan je, na njemu se stalno nešto dešava i uz to imate priliku da proćaskate s nekom mamom koja, baš kao i vi, nema ”pametnijeg” posla nego da ”vileni” u tri posle ponoći.

Ovih šest razloga će vam pojasniti zašto novopečene mame tokom besanih noći treba uz sebe da imaju mobilni internet…

Možete pročitati novosti
Tokom dana, dok su vam ruke pune posla oko bebe, nećete imati vremena da pročitate novine i tako se informišete o dnevnim dešavanjima. Ali tokom noći, dok beba spava onih ”dugih” pola sata, imate dovoljno vremena da pretrčite kroz Fejsbuk, Tviter i Instagram i  saznate šta je novo.

Imate šansu da osvojite neku nagradu i da učestvujete u brojnim akcijama na raznim internet portalima
Na Internetu se veoma često pojavljuju nagradne igre u kojima možete osvojiti nešto vredno. To u prevodu znači da vam se doslovno može isplatiti to što ”visite” na društvenim mrežama usred noći.

Možete proćaskati sa ostalim mamama
Na društvenim mrežama ćete pronaći na hiljade majki s bebama i bar nekoliko stotina koje upravo tada ne spavaju, baš kao ni vi. Umesto da budite majku, supruga ili prijateljicu, mnogo je pametnije da proćaskate sa nepoznatom ženom koja se, baš kao i vi, bori s istim problemom – bebom koja neće da spava.

Možete špijunirati poznate
Umirete da saznate šta je naumila Kim Kardašijan? Koji je novi trač u vezi s domaćim selebritijima? Mada na tržištu postoje mnogi časopisi koji će vam odgovoriti na ova pitanja, teško da ćete imati vremena da odete do kioska da ih kupite. Zato je Internet idealan za ovo – skrolujte kroz profile poznatih i odmah ćete saznati šta se dešava u njihovim životima.

Imate priliku da dobijete dobar savet
Ako ste sami kod kuće i čupate kosu jer ne znate kako da umirite uplakanu bebu, potražite savet na društvenim mrežama i poralima koji nude obilje saveta i rešenja. Mnogi lekari, babice, patronažne sestre i organizacije imaju naloge na sve tri društvene mreže preko kojih lako možete doći do željene informacije.

Možete saznati šta je novo
Na društvenim mrežama kao što su Fejsbuk i Tviter postoje mnoga udruženja roditelja čiji su članovi izuzetno aktivni i redovno postavljaju postove/tvitove o svojim aktivnostima. Koristite haštagove kao što su #centarzamame, #udruženje roditelj, #podrška dojenju i slične.

Pročitajte i… Ako želite da objavite vest o svojoj trudnoći proverite sledeće…

 




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije