06.11.2014 Zanimljivosti

Amerikanci pokrenuli peticiju za Diznijevu princezu s Daunovim sindromom

U Sjedinjenim Američkim Državama pokrenuta je peticija u kojoj se od studija Dizni traži da obogati svoju paletu junakinja jednom princezom sa Daunovim sindromom.

diznijeve princeze peticija

Akciju je pokrenuo lezbejski par iz San Franciska, Keston Ot-Dal i njena supruga Andrea, koje imaju 15-mesečnu ćerkicu Dilejni, rođenu sa ovim poremećajem.

Dizni obavlja sjajan posao u razlikovanju dobra od zla. Pruža divne moralne pouke koje našu decu uče da budu dobre osobe, ali, na žalost, na pojedinim kritičnim poljima je potpuno omanuo. Kakve bi sve lekcije o raznolikosti, saosećanju i prihvatanju Dizni mogao da nauči decu kada bi promovisao likove sa invaliditetom„, ističe se u peticiji koju je od 1. oktobra, kada je postavljena na internet, potpisalo blizu 60.000 ljudi.

Deca sa Daunovim sindromom su često žrtve zlostavljanja. Bilo bi zaista sjajno kada bi deca mogla da vide hendikepirane junake u svojim omiljenim animiranim filmovima„, navela je Keston.

Ilustrator Aleksandro Palombo nedavno je napravio seriju crteža na kojima su Diznijeve junakinje, poput Snežane i Pokahontas, prikazane u invalidskim kolicima ili sa protezom.

Izvor: 021

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije