04.09.2014 Zanimljivosti

Baby boom: U Boru za mesec dana rođena 51 beba!

U borskom porodilištu tokom avgusta rođena je čak 51 beba, što je gotovo duplo više od proseka. Najveselije je bilo prošlog četvrtka, kada je na svet stiglo šest prinova, mada ni poslednji dan avgusta nije bio ništa manje uzbudljiv, jer je tada svetlost dana ugledalo još četvoro mališana.

bebe

Ne pamtim da se ovako nešto desilo u proteklih pet godina„, rekao je u čudu za Novosti dr Goran Golubović, načelnik Ginekološko-akušerske službe Zdravstvenog centra Bor. „Poslednji dan avgusta, ipak, ću pamtiti do kraja života jer su tada, u razmaku od samo sat vremena, rođene tri bebe„, dodao je on.

Sve se dešavalo kao na pokretnoj traci. Jednu porodilju su izvodili, a drugu uvodili u salu za porođaje. Dobro uvežban tim lekara i babica obavio je posao za čistu desetku!

Kako se ispostavilo, tri žene su u roku od sat vremena dobile pretporođajne bolove. Medicinsko osoblje je reagovalo brzo. Porodili su jednu, u roku od 20 minuta za njom i drugu, a nakon izvesnog vremena i treću porodilju.

U avgustu se, kažu podaci, dečaci ubedljivo „pobedili“ devojčice. Na svet je došao 31 pripadnik jačeg i 20 članica lepšeg pola.

Prosečno, mesečno u borskom porodilištu svetlost dana ugleda 30 beba, tako da je ovo rekord u poslednjih pet godina„, dodaje dr Golubović. „U Boru se beleži porast broja novorođene dece, jer je 2012. rođeno 407, prošle godine 453, a za osam meseci ove godine 273 beba.

Opširnije na novosti.rs.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije