02.05.2015 Zanimljivosti

Četiri važna razloga zbog čega trudnice treba da imaju orgazme!

Saznajte zašto je važno da budete seksualno aktivne i tokom trudnoće.

????????????????????????????????????????????????

„Seks tokom trudnoće dobar je za vaše telo, za vaše samopouzdanje, otkucaje srca i za vezu sa partnerom“, kaže seksolog i pisac besteselera Seksi mame, Lou Paget. Ova knjiga podržava žene da budu aktivne u spavaćim sobama.

Strahovi i mitovi čine da se mnoge žene tokom trudnoće ustručavaju da urade bilo šta što bi ih dovelo do vrhunca. Lou Pedžet savetuje da, ukoliko vam ne preti opasnost od prevremenog porođaja ili nekih drugih komplikacija, slobodno upražnjavate seks.

Pročitajte četiri razloga zbog kojih bi trebalo da budete seksualno slobodne tokom trudnoće i da uživate u orgazmima:

1. Orgazmi mogu biti intenzivni. „Čuo sam da mnoge žene govore da bi želela da imaju višestruke orgazme kakve su imale tokom trudnoće“, kaže Pedžet. To se dešava zbog toga što je kod trudnica karlični region bolje prokrvljen pa se intenzivira seksualna stimulacija.

2. Orgazmi popravljaju raspoloženje. Studija u časopisu Seksualna Medicina izveštava da je oko 40 odsto žena izjavilo da im je želja za seksom bila povećana tokom trudnoće. Hormoni „divljaju“ pa dolazi do nekih telesnih i fizioloških promena. Grudi su veće, a bradavice su osetljivije. Zbog toga orgazam čini da se osećate seksi i da manje brinete o samom porođaju.

3. Orgazmi otklanjaju stres. „Orgazam povećava lučenje adrenalina, što oslobađa od stresa“, kaže Ari Braun, pedijatar i autor knjige Očekivanje 411. Istraživanja pokazuju da seks smanjuje krvni pritisak i rizik od srčanog udara. Takođe, uživanje u seksu opušta i pomaže da imate kvalitetniji san.

4. Orgazmi vašu vezu sa partnerom održavaju „u životu“. „Sa bračnog stanovišta, uvek je dobro da se intimno povežete sa vašim partnerom“, ističe dr Braun. Studije su pokazale da oksitocin koji se oslobađa tokom seksa povećava emocionalnu povezanost i čini da imate više razumevanja i strpljenja za vezu.

Izvor: Yumama
Foto: Thinkstock




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije