08.08.2016 Zanimljivosti

Da li će i ove godine 1. septembar biti SKUP?

Kvalitet i cene školskog pribora su ove godine, kao i prethodnih, veoma različite i uglavnom zavise od zahteva nastavnika i škole u koju dete ide.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Približava se početak školske godine, a za pripremu dece za polazak u školu-udžbenike, radne sveske, školski pribor, roditelji moraju da izdvoje od 14 do 20.000 dinara u zavisnosti od toga gde kupuju.

Od zahteva nastavnika i škole u koju dete ide u velikoj meri zavisi koliko će tačno koštati početak školske godine. Kvalitet i cene školskog pribora su izuzetno šarenolike. I dok većina dece jedva čeka da pođe u školu, roditelji su na mukama.

Osnovcima, a pogotovo budućim prvacima polazak u školu donosi veliku radost. Roditeljima glavobolju jer kupovina školske opreme predstavlja veliki udar na kućni budžet. Ljudi se ipak snalaze, ko kako zna. Neki jure popuste, mnogi dižu kredite, masovno se ispisuju čekovi, sve samo da se “pregura“ septembar i da se deca opreme za školu.

Od zahteva nastavnika i škole u koju dete ide u velikoj meri zavisi koliko će tačno koštati polazak u školu. Kvalitet i cene školskog pribora su izuzetno šarenolike. I dok deca jedva čekaju da pođu u školu, roditelji su na mukama.

Kupovina udžbenika za školarce je najskuplja stavka. U zavisnosti od izdavača cene udžbenika se kreću od 6ooo dinara koliko je najjeftiniji komplet za prvi razred do 17.000 dinara koliko koštaju knjige za osmake. Deca najviše biraju sveske, u zavisnosti koji likovi se nalaze na njihovim koricama. One se mogu naći po ceni od 25 do 80 dinara.

Pernica košta od 900 do 1500 dinara, flomasteri 380, vodene boje 240, drvene bojice 250, a tempera 400 dinara. Neophodan je i šestar za koji treba izdvojiti najmanje 180 dinara. Setovi lenjira koštaju 90, a blokovi od 45 do 85 dok je kesa za blok 50 dinara.

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani…




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije