08.12.2014 Zanimljivosti

Da li je pas idealan poklon za mališana?

Kupovina kućnog ljubimca mališanu za Božić čini vam se kao odlična ideja? Razmislite još jednom! Donosimo vam čak 10 razloga zašto to možda nije najbolja odluka.

pas i mališani

Udomljavanje psića iz azila mnogo je bolja opcija od kupovine psa.

Posedovanje psa je velika obaveza koja ne traje godinu, dve, već više od deset godina. Ne očekujte od deteta da preuzme svu odgovornost jer ćete se razočarati.

Proverite da li je neko od ukućana možda alergičan na pseću dlaku.

Psi nisu jeftini. Imajte na umu da odlasci kod veterinara kada se pas razboli zahtevaju i vreme i izvesnu količinu novca.

Pokušajte s plišanom igračkom. Koliko god suludo zvuči, svi bi pre nabavke kućnog ljubimca trebalo da nekoliko nedelja vežbaju. Svog plišanog ljubimca redovno kupajte, vodite u šetnju i igrajte se s njim. Nemate vremena za to? U tom slučaju verovatno nećete imati vremena ni za pravog psa.

Kasnovečernje šetnje, bez obzira da li je napolju toplo, hladno, pada li kiša ili sneg moraju postati vaša svakodnevica.

Razmislite ko bi čuvao psa kada ste na odmoru? Jeste li spremni da povedete psa s vama na odmor?

Ako još uvek smatrate da ste spremni za psa, odaberite onog koji odgovara vašem prostoru. Iako veliki psi mogu živeti u malim prostorima, oni to ne zaslužuju jer im je potrebno više prostora za igru i trčanje.

Ako živite u unajmljenom stanu ili kući, imajte na umu da morate razgovarati sa vlasnikom o tome da želite da nabavite psa.

Proučite kakve je naravi pasmina koju udomljavate. Na ovo je posebno bitno obratiti pažnju ako imate malu bebu u svom domu.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije