18.07.2015 Zanimljivosti

Dar detinjstva: Tetke imaju veliku ulogu u životu deteta

Ako ste već tetka nekom malom paketiću, prepoznaćete se. Ako tek treba da postanete – evo šta vas čeka.

Ta malecka šaka u vašoj šaci. Dodirivanje sićušne šake novorođenčeta jedan je od najboljih osećaja na svetu. Sve je tu, majušni dlan, prstići, nokti, sve kao „pravo“ samo minijaturno. A najbolje od svega je što je to samo početak: kako ta mala šaka bude rasla, u vašoj, rašće i zabava. Pomislite samo na sve one uzbudljive stvari koje vas čekaju: prvi put kad vam dozvole da tek prohodalog sestrića ili sestričinu sami odvedete u park, prvi put kad im pomognete da se spuste niz tobogan, pravo ponosnoj tetki u zagrljaj…

Dobijaćete nebrojene zagrljaje
Jer, tetke su za decu izvor zabave i radosti, tetke dozvoljavaju i ono što mama i tata brane, i zato tetke dobijaju specijalne zagrljaje, one, „iz trka“.

Vi dobijate samo bolji deo posla
Ne morate da zavodite disciplinu, ne morate da menjate pelene, ne morate ništa. A možete sve. Igranjac u parku? Naravno. Hranjenje? Što da ne. Zoološki vrt? Uvek! Menjanje pelene? Ne, hvala. Samo dodate bebu nadležnima i čekate da vam je vrate čistu i mirišljavu.

Možete da razmazite sestrića ili sestričinu
Možete da kupite igračku doboš i da gledate kako se uz neviđenu radost pravi buka koja diže iz mrtvih. Na kraju krajeva, dete je srećno, a vi posle ionako odoste kući.

Dobijate najbolje crteže da ponesete kući
Mama mora da čuva sve, ali vi, vi ćete dobiti one na koje je dete naročito ponosno. Imaćete ih manje nego mama, ali svi do jednog imaće počasno mesto u vašoj kući, tako da svi koji vam dođu u goste mogu da ih vide!

I, najvažnije, vi ćete uvek, uvek imati razumevanja. I za sitne prestupe dok je dete malo, i za prvog keca, i za prvi neopravdani kad poraste, i za prve ljubavi i za kašnjenje kući… I uvek ćete biti posebni, jer tetke se vole – do neba.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije