13.08.2015 Zanimljivosti

Dečak i pas: Prijateljstvo bez granica koje je rasplakalo svet

Ono što je mali Šejn izjavio prilikom gubitka svog psa Belkera, ostavilo je svet bez teksta. Pogledate neočekivanu reakciju ovog mališana…

Foto: Pixabay/Free Images

Foto: Pixabay/Free Images

Jedan veterinar ostao je u potpunom čudu kada je izvršavao eutanaziju jednom bolesnom psu, čiji je vlasnik bio šestogodišnji dečak.

Zbog neverovatne izjave koju je tada čuo, on je odlučio da podeli priču sa celim svetom, a rečenica dečaka koju je izgovorio kada je njegov mezimac ispustio dušu, rasplakala je svet:

Kao veterinar, bio sam pozvan da pregledam deset godina starog irskog vučjeg hrta, koji se zvao Belker. Njegovi vlasnici, ili bolje rečeno brižnici, Ron, njegova žena Lisa i njihov mali sin Šejn, bili su vrlo privrženi Belkeru, pa su se nadali čudu.

Pregledao sam Belkera i otkrio da umire od raka. Rekao sam porodici da ne možemo ništa da učinimo za njega i ponudio da se sprovede eutanazija u njihovoj kući, kako se pas više ne bi mučio.

Dok smo pripremali sve za postupak eutanazije, Ron i Lisa su mi rekli da misle da bi bilo dobro da i šestogodišnji Šejn posmatra postupak. Osećali su da bi dečak mogao da nauči nešto iz tog iskustva.

Sledećeg dana, kada je trebalo to da obavimo, osetio sam poznati čvor u grlu kad se porodica okupila oko Belkera. Šejn je bio neobično miran, iako je znao da mazi psa poslednji put. Pitao sam se da li uopšte razume šta se događa. U roku od nekoliko minuta, Belker je u miru otišao.

Činilo se da je dečak prihvatio Belkerov odlazak bez poteškoća ili zbunjenosti. Seli smo zajedno neko vreme nakon Belkerove smrti, naglas komentarišući tužnu činjenicu i retoričko pitanje, zašto su životi pasa kraći od ljudskih.

Šejn, koji nas je slušao u tišini, odjednom je rekao: „Ja znam zašto.“

Iznenađeni, svi smo se okrenuli prema njemu. Ono što je izašlo iz njegovih usta, ostavilo me je zapanjenim. Nikada nisam čuo utešnije objašnjenje!

On je promenio način na koji sam do tada živeo samo jednom rečenicom:

„Ljudi se rađaju da bi naučili kako da žive dobar život, kao što je voleti celo vreme bezuslovno i biti dobar, zar ne? Pa, psi već znaju kako se to radi, tako da oni ne moraju da ostanu toliko dugo“, u jednom dahu je rekao mali Šejn i ostavio nas sve bez teksta“, ispričao je veterinar.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije