18.07.2014 Zanimljivosti

Dečak rođen tri godine nakon smrti svoga oca

Za samo četiri meseca, Mišel Klark je izgubila ljubav svog života i njihove tek rođene blizance, ali je tri godine kasnije, uz pomoć sačuvane sperme svog preminulog supruga, rodila zdravog dečaka Maksa.

beba

Mišel Klark i Karl Dejvis uživali su u ljubavi i jedini neostvareni san im je bio da osnuju porodicu. Međutim, Karlu je, kada je imao samo 24 godine, dijagnostikovana leukemija.

Premda su bili u šoku, znali su da je jedini način da dobiju naslednike zamrzavanje Karlove sperme, pre nego što krene sa procesom lečenja hemoterapijom. Zahvaljujući veštačkoj oplodnji, Mišel je ostala u drugom stanju i vest da nosi blizance veoma je usrećila Karla. Nažalost, kada je bila u trećem mesecu trudnoće, Karl je izgubio svoju bitku sa bolešću i preminuo.

„Dva bića su rasla u meni, a umesto da kupujem odeću za bebe i preuređujem njihovu sobu, morala sam da sahranim njihovog oca“, izjavila je Mišel.

Stres i tuga zbog gubitka voljene ubrzala je porođaj i Mišel se porodila pre vremena, u sedmom mesecu trudnoće. Novorođeni dečak i devojčica nisu izdržali i dve nedelje nakon što su došli na svet, preminuli su.

Ipak, Mišel nije odustala. Želela je potomstvo sa svojim verenikom po svaku cenu, a budući da je on preminuo, odlučila je da iskoristi njegovu spermu i ponovo putem veštačke oplodnje ostane u drugom stanju.

Posle tri neuspela pokušaja, uspela je da zatrudni.

„Bila sam prestrašena sve vreme trudnoće i mislila sam da ću izgubiti i ovu bebu“, reči su ove mlade žene.

Međutim, uprkos opravdanom strahu, Mišelina trudnoća je protekla u najboljem redu, i uz veliku podršku svekrve i majke, Mišel je u junu prošle godine rodila zdravog dečaka, Maksa.

Svi su bili presrećni, uključujući i Karlovu majku, koja je konačno dobila unuka iako je pre tri godine izgubila sina.

„To je bio neverovatno emotivan trenutak. Volela bih da je Karl mogao da bude tu da upozna svog sina. Bio bi tako ponosan. Maks svakim danom sve više liči na Karla. Kada poraste, stalno ću mu pričati kako je njegov otac bio poseban. Sada osećam kako su moji blizanci i Karl i dalje uz mene i da žive kroz mog malog Maksa“, rekla je Mišel.

Izvor: yumama.com, Đ.S.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije