05.07.2015 Zanimljivosti

Dečji horoskop: Mesec jul u znaku Raka

Znak Raka je vodeni znak, te su ova deca emotivnija od druge dece. Sam znak predstavlja dom, porodicu, genetiku, negovanje, emocije, sećanja, pa u skladu sa tim, ovim bebama je najvažnije da od samog rođenja imaju toplinu i zaštitu porodičnog okruženja.

Foto; Gulliver/Thinkstock

Foto; Gulliver/Thinkstock

Na njih još od prvih dana izuzetno mnogo utiču sve emotivne reakcije, osobine članova porodice i okruženje u kojem rastu. Zato se postarajte da vaše dete raste u prijatnijoj kućnoj atmosferi i okruženju punom ljubavi.

Ove osetljive i plašljive bebe u startu će tražiti stalni osećaj sigurnosti majčinog naručja, tako da će češće od drugih beba da plaču kako bi ih uzeli u ruke. Kada budu nešto starije bebe njih stalno i verbalno morate uveravati da je „sve u redu“ i da mnogo što šta nije uopšte strašno.

Freedigitalphotos.net

Freedigitalphotos.net

Kada bebe u znaku raka počnu da mile i hodaju, treba ih stalno ohrabrivati, da bi istraživali i upoznali svoju okolinu. Zapravo, oni su jako radoznali, ali su jako plašljivi i stidljivi.

Ljubavlju, brižnošću, tolerancijom i samouverenošću, roditelji mogu ovoj deci pomoći da prevaziđu svoje brojne strahove. U suprotnom, oni mogu da odrastu u nostalgične, turobne, ogorčene pojedince koji su jako povučeni, koji žive usamljeno u nekom svom svetu i nepristupačni su za druge.

Roditelji moraju navesti ovu decu da iskazuju svoje emocije i da ih dele najpre sa njima, a kasnije i sa drugima. Pre će prihvatiti ako im strpljivo date neko logično objašnjenje, a ne da ih oštro kritikujete ili omalovažavate. Svako omalovažavanje ili podsmeh, u njima izaziva veliku tugu i osećaj nevoljenosti, nekorisnosti i nepotrebnosti.

Rak je sinonim majčinstva. Ovim znakom vlada Mesec, pa su pripadnici ovog znaka stvoreni da budu roditelji. Oni ljubavlju i toplinom svoju decu u budućnosti pretvaraju u nesebična bića.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije