10.08.2015 Zanimljivosti

Dilema jedne majke: Da li je treće dete krivac za razvod?

Razvodi su u današnje vreme postali svakodnevica, a to ne zaobilazi ni poznate ličnosti. Jedna majka zapitala se da li je tačno ono što tvrde naučnici – da treće dete donosi razvod?

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Pročitajte u nastavku mišljenje jedne majke…

– Nedavna vest da se pevačica Gven Stefani i muzičar Gavin Rozdal, roditelji troje dece, razvode nakon 13 godina braka potpuno me je ostavila bez teksta, s obzirom da su važili za skladan par, a nedavno su dobili i treće dete. Oni su tu vest obajvili samo nekoliko dana nakon što su razvod potvrdili i Dženifer Garner i Ben Aflek koji takođe imaju troje dece.

Iako novinari ne znaju šta je pravi uzrok razvoda Stefani i Gavina, jedno je jasno – troje dece nije šala! Roditelji troje dece su preopterećeni i često pod stresom, kako je potvrdilo jedno američko istraživanje. Prema istraživanju, majke koje imaju troje dece su češće pod stresom, manje spavaju i češće se bore sa problemima. Kao majka dvoje mališana već mi je dovoljno teško da ne mogu ni da zamislim kako bi bilo da se dvojcu pridruži još jedan član.

“Troje dece može da uzdrma brak. Svaki roditelj, nezavisno od toga koliko je obrazovan i opušten, ima svoj maksimum stresa koji može primiti za neko vreme. Sve to zavisi od osobe do osobe“, rekao je terapeut Pol Hokmejer za jedne američke novine i dodao da se do dolaska trećeg deteta roditelji taman usklade sa obavezama. Ali, kada dođe treće dete, pomalo se ruši taj balans.

Neki roditelji prosto nisu spremni da imaju troje dece. Treba ponovo promeniti navike – od nespavanja, radnog vremena, bolovanja, kupovine opreme za vašeg novog mališana do posebnog pristupa novom članu porodice.

Kako da budete sigurni da li ste za treće dete?
I pre nego što sam postala majka, maštala sam o velikoj porodici, od kad znam za sebe volela sam decu, s obzirom da sam i sama odrastala u porodici sa puno dece, a ja najstarija sestra. Suprug i ja smo se zaustavili na dvoje, ne zato što nismo želeli više klinaca, već zbog pauze, određene razlike u godinama.

Nisam nesigurna u svoj brak, ali ipak živeti u današnjem vremenu, ostati svoj, a sa druge strane imati uspešnu karijeru i podjenako biti posvećen porodici zaista je pravi izazov.

Trenutno nema aktivnih anketa.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije