10.05.2015 Zanimljivosti

Drevna tajna: Akupunktura u trudnoći

Svojevrsna filozofija i terapija otklanjanja bola i lečenja određenih bolesti – akupunktura – više nije drevna tajna. Saznajte na koji način vam ona može biti od pomoći za vreme trudničkih dana.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Gotovo da ne postoji grana alternativne medicine koja nije povezana sa nekom vrstom životne filozofije. U lečenju akupunkturom, osovina oko koje se vrti zdravlje i kvalitet života svakog čoveka su jin i jang, međusobno suprotni principi koji se dopunjuju. Ključ je u njihovoj ravnoteži, koju akupunktura reguliše i održava.

Lečenje akupunkturom se bazira na uspostavljanju narušene ravnoteže organizma, kroz usklađivanje dve vitalne energije – jina i janga. Svako živo biće je ispunjeno životnom energijom, koja kruži telom određenim putevima ili meridijanima. Neometana cirkulacija energije omogućava organizmu savršeno zdravlje. Vremenski period od 20 do 30 minuta je dovoljan da se maksimalno stimulišu željene tačke na telu. Pogrešno je mišljenje da će se dužim tretmanom postići bolji efekat. Na tretmane se dolazi svakodnevno, pet do deset dana, zavisno od vrste problema.

Moćne iglice
Iglice kojima se izvodi terapija su tanke i služe da stimulišu željenu akupunkturnu tačku, a osećaj koji izazivaju nije bolan. Kada se uspavana energija probudi, može da se oseti toplota na aktiviranom mestu, ili osećaj intenzivnog strujanja – koji može da bude nelagodan, ali brzo prolazi. Cilj ove vrste terapije, između ostalog, jeste i da oslobodi telo stresa, pa možete da doživite stanje potpune opuštenosti, čak i pospanosti tokom terapije. Ako imate strah od iglica, moguće je da se tretman odradi laseroterapijom ili zagrevanjem tačaka na telu posebnom vrstom trave mokse (divlji pelin). Lepljenje magnetića na akupunkturne tačke je takođe jedna od opcija. Pogodnost ovog načina terapije je što magnetići mogu da se nose i 24 časa (i kada spavate), a aktiviraju se blagim pritiskom, kada osetite da vam je to potrebno.

Lekar je u nama
Svi, na neki način, nosimo lekara u sebi i znamo šta je najbolje za nas, ali iz nekog razloga ne postupamo u skladu sa tim znanjem. Važno uverenje vezano za ovaj način lečenja jeste da je organizam fabrika lekova, i da se ubadanjem igala u akupunkturnu tačku naši energetski centri bude – da se bore i izbore sa svakom slabošću psihe i tela nastale usled nepravilnog života i razmišljanja.

Izvor: Yumama




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije