16.09.2015 Zanimljivosti

Film preporuka za decu: Bela i Sebastijan

Film reditelja Nikole Vanijea veliča hrabrost, prijateljstvo i ljubav u božanstvenoj planinskoj idili, narušenoj sivilom rata.

Foto: Imdb

Foto: Imdb

U priči smeštenoj u francuske Alpe nedaleko od švajcarske granice, tokom ratne 1943. godine, u središtu zbivanja je naravno par iz naslova, šestogodišnji dečak Sebastijan (Félix Bossuet) i njegova odana ljubimica Bela, vrlo inteligentan pripadnik pasmine pirinejskog planinskog psa.

Visoko u Alpima, na bujnim pašnjacima cveta jagorčevina okupana sunčevim sjajem, život teče mirno i nepomućeno bistro. Međutim, rat ne zaobilazi ni malo selo u kome živi Sebastijan sa porodicom koja ga je usvojila. Da zlo bude veće, pojavljuje se i okrutna Zver, podivljali pas koji luta planinom, napada ovce i ljude. Svi u selu odlučni su da se reše nemani, svi osim Sebastijana – dečaka koji se sreo oči u oči sa strašnom Zveri.

Zahvaljujući svojoj hrabrosti i upornosti uspeva da ukroti Zver – divljeg psa od koga se svi žitelji sela plaše. Ubrzo potom ga naziva Bela i njih dvoje postaju nerazdvojni drugari, čije prijateljstvo niko ne može da naruši.

Zabavno, nenametljivo režirano i zanimljivo ostvarenje “Bela i Sebastijan” je prvenstveno namenjeno mlađim gledaocima, ali u njemu mogu i odrasli da pronađu nešto za sebe.

Još film preporuka poledajte OVDE




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije