16.05.2015 Zanimljivosti

Izbor odeće za decu prema horoskopskom znaku

Odelo (ne)čini čoveka“… koliko je tačna ta izreka? Izbor odeće i način njenog kombinovanja mnogo govori o karakteru osobe koja je nosi. Deca su mali ljudi, stoga ne treba sputavati i gušiti njihovu individualnost i originalnost. Naprotiv, potrebno im je dati punu podršku u formiranju sopstvenog stila – kako u odevanju, tako i u svim drugim sferama života.

Horoskopski znak u većini kultura je važan deo profila ličnosti – pa je izgled, a samim tim i odevanje, u skladu sa zodijačkim znacima. Evo koja odeća će prijati vašem detetu prema njegovom znaku.

Ovan
Sportska odeća, koja treba da bude funkcionalna i udobna, osnovni je deo garderobe vašeg malog Ovna, bez obzira na pol. Između košuljice sa prslukom i trenerke, dečak Ovan će da izabere trenerku, dok će se devojčica odreći kitnjastih haljinica ako joj ponudite najnoviju brendiranu trenerku ili zanimljive helanke. Crvena je boja njihove vladajuće planete, pa je obično vole, a bela i svetlo plava ih smiruju. Jakne treba da im budu tople, ali nikako duge, da ih ne sputavaju u pokretu. Cipele će rado da zamene patikama, jer su stalno u „akciji“. Tek u tinejdžerskom periodu, počinju da se interesuju za modu, ali i tada su to jednostavne linije i sportska elegancija. Često ih privlači i takozvani militari („vojnički“) stil.

Bik
Mali Venerijanci koji u svemu uživaju, vole da budu lepi i doterani, a da im odeća prosto prianja uz telo. Vole meke i raskošne materijale, flanelske košuljice, vunene tunike, elegantne pantalone od somota, suknjice sa čipkom. Boje njihove garderobe su raznovrsne, a naročito vole pastelne, dok su devojčice posebno zainteresovane za ružičaste tonove. Važno je da im odeća budi osećaj za uživanje – vole dodir mekog pamuka ili tanke vune na koži. Obratite pažnju na uklapanje svakog detalja. Čak i sportska garderoba treba da ima neki lep detalj, elegantan i originalan. Ovi mališani, takođe, vole da imaju lepu frizuru, i da mirišu na parfeme i dezodoranse od najranijeg uzrasta.

Blizanci
Deca Blizanci su kao Petar Pan horoskopa! Zato je potrebno da njihova garderoba bude tipično dečja, udobna – da mogu da istražuju svet, simbolična kao detinjstvo, bez imitiranja garderobe odraslih. Oni izgledaju mlađe od svog uzrasta, pa dugo nose kratke pantalonice i haljinice. Vole kapice, šeširiće i sandale, papučice za igru napolju. Svečanija garderoba treba da ima motive omiljenih crtanih junaka. Obožavaju ukrase za kosu, kačkete i male tašnice, ili veće novčanike. Njima je potrebno dozvoliti da budu detinjasti i kada pođu na veliku maturu – greška je ukoliko ih roditelji ukalupe u odelo ili večernju haljinu ako oni žele da se pojave u nečemu što im prija.
Dečji horoskop: Dete Blizanci

Rak
Mali Mesečevi podanici izuzetno vole haljinice ili košulje koje liče na starinske. Raskošni okovratnici od čipke i košuljice sa ukrasom koji liči na leptir mašnu ili kravatu, kao stvoreni su za njih. Takođe, cvetni motivi prijaju devojčicama, a mornarski stil dečacima. Zapravo, stil ove umiljate i dobrodušne dece prosto pleni svojom ljupkošću. Vole svetlo plave tonove, a dobra boja za njihovu školsku i sportsku garderobu je bela, sa srebrnastim ukrasima i detaljima. Oni su jako srećni kada roditelji poštuju njihov izbor i prihvataju ono što se njima dopada – kada je u pitanju garderoba. Devojčicama obavezno treba nabaviti kutiju u kojoj će da čuvaju šnalice i sitnice.

Lav
Čak i dok su jako mali, Lavovi su ljubitelji mode i raskoši. Sunčeva deca mnogo vole zlatnu boju, kao i sve nijanse purpurne i narandžaste. Veoma je važno da im odeća bude moderna i ističe njihovu popularnost i šarm. Brendirana odeća je u simbolici Lava, pa roditeljima ovih mališana nije baš lako što se tiče finansija. Važno je da im se nešto dopada, ali i da je skupo!? Kao zamenu za visoke cene, možete ponuditi svom detetu da sami, ili uz pomoć nekog veštijeg, sašijete komad odeće ili napravite neki detalj, a inspiraciju možete naći u najnovijim modnim časopisima. Devojčice vole da izgledaju „kao sa televizije“, a ni dečaci ne zaostaju mnogo za njima, pa pustite mašti na volju i potrudite se oko njihove odeće.

Devica
Ovo je možda jedino dete kome – kada kažete da je neki komad odeće skup ili da ne može često da ga nosi – najčešće odustane od njega. Male Device vole krem i boju vanile, nijanse terakote, čak i smeđe tonove. Njihova odeća je praktična, sa puno dugmića, kapuljačom koja može da se smesti u okovratnik jakne, torbicama koje se prikače na jaknu ili mantilić. Ne vole upadljive boje, već urednost i umerenu eleganciju. Jako im je važno da se u nečemu osećaju udobno i da im odeća služi baš za godišnje doba i priliku za koju su je odabrali. Safari stil im se posebno dopada.

Vaga
Nijedno drugo dete neće imati toliko modnih faza kao mala Vaga. Roditeljima se može učiniti bespotrebnim da udovoljavaju hirovima svojih mališana, uz opasnost da ih razmaze. Međutim, za formiranje njihove ličnosti je veoma važno pustiti ih da sami izgrade – kako svoj ukus u oblačenju, tako i „stil“ u ponašanju. Velike su estete i nikada neće robovati modi ako im nešto lepo ne stoji. To su atraktivne devojčice i dečaci, koji nepogrešivo znaju da izaberu ono što je kao stvoreno za njih. U simbolici Vage su odela po ugledu na školske uniforme prestižnih škola. Vole i farmerke, ali i elegantne prsluke, pantalone i suknjice.

Škorpija
Uobičajeno je da deca nose odeću svetlijih boja, ali mališani rođeni u znaku Škorpije vole tamno bordo nijanse, pa čak i crnu boju. Mada, ponekad odaberu i crvenu. Naravno, ne treba da im sva odeća bude u tamnim tonovima, već da se kombinuje. Ova deca vole tesne pantalone i helanke, kratke jakne… Ponekad preferiraju militari stil – na primer, pilotske jakne ako je reč o dečacima. Oni vole mnoštvo džepova u koje će da sakriju svoje „tajne stvarčice“. Devojčice žele duge suknje i haljinice. Nije retka pojava da ovi mališani od najranijeg uzrasta pokušavaju da nose garderobu odraslih. Oni žele da budu jedinstveni i ne vole kada im se nameće mišljenje o njihovoj odeći – prijaće im samo „smiren“ savet.

Strelac
Pravi mali svetski putnik, avanturista… ovo je dete koje obožava egzotične kulture. Za njega će biti najveće zadovoljstvo ako mu kupite majicu sa printom dalekih gradova, pa još ako na njoj ima nekih zanimljivih detalja koji su karakteristični za to područje – stalno će da je nosi. Narandžasta je boja njegove planete, kao i boja šafrana i oker. Dečaci rado nose „havajsku“ košulju, a devojčice suknju koja liči na indijski sari. Veoma je važno da se odeća bira zajedno sa njima, a naročito ako im se pritom priča o kulturi i modi zemlje iz koje ta odeća potiče. Sportska garderoba i cipele u kojima bi se mali pripadnici ovog znaka osećali kao da su pošli u osvajanje sveta, biće sigurno dobrodošle stvari u ormaru vašeg deteta.

Jarac
Izbor boja je vrlo sužen kod dece rođene u znaku Jarca. Jer, Saturnove boje su crno-bele varijante, siva u svim nijansama i tamno plava. Njihova garderoba će uvek imati puno „evergrin“ modela (ono što će uvek biti moderno). Mali pripadnici ovog znaka najradije nose retro modele (moda se uvek vraća). Doduše, ponekad će delovati kao da su nezainteresovani za odeću. Tada roditelji ne treba da ih forsiraju da nose garderobu koju viđaju kod njihovih vršnjaka, jer će time da povrede njihovu ličnost. Oni imaju svoj stil – vrlo karakterističan i uvek dosta umeren, a naročito ne vole da se takmiče sa vršnjacima oko modernijih i skupljih modela. Pošto je kvalitetna garderoba važna vašem mališanu, potrudite se da mu takvu i nabavljate.

Vodolija
Ova „deca budućnosti“ na sebe mogu da „poređaju“ najrazličitije stilove koje možete da zamislite. Neće se ni truditi da ih uklope, kao ni boje. Oni vole da izgledaju različito od drugih, čak i da pomalo šokiraju svojom pojavom. Ultramoderne linije, koje izgledaju futuristički, imaju metalik sjaj i podsećaju na scene naučnofantastičnih filmova – pod uticajem su njihove vladajuće planete. Međutim, ekscentričnost kod njih ima različite inspiracije, pa tako mogu da podsećaju na bajkere, gusare, ili sportske zvezde. Boje koje vole su električno plava, metalik bela, ponekad marinsko plava. Ne grdite ih zbog odeće i udovoljite njihovoj potrebi da budu drugačiji, bolje ćete se slagati.

Ribe
Mašta dece Riba je neiscrpna, ali im ponekad treba pomoći da je ispolje. Jer, u nekim slučajevima – preko umetnosti ili, čak, preko odeće koju nose, mogu da komuniciraju sa spoljnim svetom, pa i sa roditeljima. Ovi mališani vole morske boje i modele. Jako je važno da, čak i kada nisu mnogo zainteresovani za biranje odeće, pokušate da ih uključite u to, i da im kažete koliko vam je važno da udovoljite njihovim željama. Komotna odeća, pantalone i bermude svetlih tonova, majice sa neobičnim motivima prekookeanskih ostrva, haljinice – toliko lagane kao da su od morske pene… sve je to u simbolici sanjivog Neptuna koji vlada znakom Riba, a time i ukusom vašeg deteta.

Izvor: Yumama/Tatjana Drobac, astrolog




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije