11.01.2011 Zanimljivosti

Jabukovo sirće – najbolji saveznik zdravlja i lepote

Jabuku oduvek smatrali simbolom zdravlja i vitalnosti, a nezamenljiv proizvod koji se od ovog voća dobija je sirće koje je odavno proglašeno čudotvornim. Bogato je kalijumom, a ima antibakterijsko i antiseptičko delovanje. Zahvaljujući svojim sastojcima jabukovo sirće jedan je od najvećih neprijatelja masnih naslaga, što je samo jedna u nizu pozitivnih karakteristika ove tečnosti intezivnog ukusa i mirisa. Nutricionisti preporučuju da ovaj napitak uvrstite u svakodnevnu ishranu.

Višak kilograma

Jabukovo sirće poznato je kao prirodni lek za ubrzavanje metabolizma i regulisanje telesne težine, a Megan Fox samo je jedna od holivudskih lepotica koja redovno konzumira jabukovo sirće kako bi održala vitku liniju. Ukoliko i vi želite da se rešite viška kilograma pre svakog obroka popijte čašu tople vode u kojoj je razmućena jedna kašičica ovog napitka. Pored toga što će ubrzati metabolizam jabukovo sirće će očistiti organizam od štetnih materija.

Za zdravu kosu

Da bi vam kosa bila lepa, zdrava, sjajna i bez peruti pomoći će samo jedna kašika jabukovog sirća razmućena u 125 ml obične vode. Ovu tečnost koristite kao regenerator.

Protiv opekotina

Da biste ublažili bol, a rane od opekotina što pre zarasle na oštećenu kožu nanesite nekoliko kapi razređenog jabukovog sirća jer ovaj napitak podstiče izgradnju kože i vezivnog tkiva.Takođe, ova tečnost daje pozitivne rezultate u lečenju masne kože.

Za bele zube

Jabukovo sirće izbeleće vaše zube i ulepšati osmeh. Jednu kašiku sirća pomešajte sa vodom i redovno ispirajte zube ovom tečnošću, ali budite oprezni jer sirće u velikim količinama može da ošteti zubnu gleđ.

Kratki link: http://www.beautyforum.rs/?p=2015




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije